Τα τρομακτικά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια που είχαν ως τραγικό αποτέλεσμα την δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσουρή συγκλόνισαν την Ελλάδα και το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Πολλά ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης παρακολουθούν με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τις εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα και μάλιστα αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι πως η Daily Mail κάνει λόγο για «ανησυχία της UEFA ενόψει του τελικού του Conference League της σεζόν 2023 – 2024», καθώς ο τελικός έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στο γήπεδο της Ένωσης.

Η Daily Mail είναι μάλιστα το πρώτο ευρωπαϊκό μέσο ενημέρωσης που χαρακτηρίζει, στο σχετικό ρεπορτάζ, τα επεισόδια «προσχεδιασμένα» κάτι πάντως που έχει διαψεύσει η ΠΑΕ ΑΕΚ.

«Υπάρχουν πλέον ανησυχίες στις τάξεις της UEFA για την διοργάνωση του τελικού του Conference League τον Μάιο, στο γήπεδο που έγιναν τα τρομακτικά επεισόδια.

Αρχικά, υπήρχαν υποψίες ότι τα τραγικά και μοιραία επεισόδια ήταν τυχαία αλλά υπάρχουν βίντεο στο twitter που αφηγούνται ένα προσχεδιασμένο ραντεβού», αναφέρει χαρακτηριστικά η Daily Mail και συνεχίζει.

«Αυτά τα τρομακτικά επεισόδια και οι άσχημες εικόνες έχουν προκαλέσει τον φόβο της UEFA πως ίσως το συγκεκριμένο γήπεδο να μην είναι ασφαλές για να φιλοξενήσει τον τελικό του Conference League στις 29 Μαΐου.

Ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Αλεξάντερ Τσέφεριν θα μεταβεί την Τετάρτη στην Αθήνα και θα συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για να συζητήσουν το μεγάλο αυτό ζήτημα.

Έχουν επίσης προσκληθεί κυβερνητικά στελέχη που ασχολούνται με τον αθλητισμό».

ΑΕΚ: «Ο καημός τους είναι το γήπεδο, δεν μπορούν να κρατηθούν ούτε πάνω από ένα νεκρό»

Η απάντηση της ΑΕΚ πάνω στο συγκεκριμένο δημοσίευμα ήταν άμεση με τους κιτρινόμαυρους να υπογραμμίζουν πως όλοι αντιλαμβάνονται από που πηγάζουν τέτοια δημοσιεύματα, τονίζοντας πως ο καημός τους είναι το γήπεδο, ακόμα και τώρα που υπάρχει νεκρός.

«Το τι κρύβεται πίσω από το δημοσίευμα της Daily Mail κι από που πηγάζουν αυτά, το καταλαβαίνουν και μικρά παιδιά. Τις ξέρουμε αυτές τις… διαδρομές πληροφόρησης. Ο καημός τους είναι το γήπεδο της ΑΕΚ, δε μπορούν να κρατηθούν. Δυστυχώς ούτε τώρα πάνω από έναν νεκρό», ανέφεραν χαρακτηριστικά από την Ένωση.

Στην ΑΕΚ άλλωστε έχει υπάρχει τεράστια οργή και αγανάκτηση για το γεγονός ότι επιχειρείται προσπάθεια να παρουσιαστεί ως ραντεβού η επιδρομή των χούλιγκανς στη Νέα Φιλαδέλφεια που είχε ως τραγική συνέπεια τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη.