Πολλά παιδιά τραυματίστηκαν σήμερα όταν κατέρρευσε πεζογέφυρα στην πόλη Έσποου στη Φινλανδία, που βρίσκεται κοντά στο Ελσίνκι, όπως γνωστοποίησε η νοσοκομειακή αρχή της φινλανδικής πρωτεύουσας.

Επρόκειτο για μια προσωρινή γέφυρα υπό μορφή σκαλωσιάς σε εργοτάξιο οικοδομής στην περιοχή Ταπιόλα του Έσποου. Η πρόχειρη κατασκευή βρίσκεται κοντά στην είσοδο του σταθμού του μετρό Ταπιόλα.

Οι υγειονομικές αρχές της χώρας κάνουν λόγο για 24 πιο σοβαρά τραυματίες, που νοσηλεύονται σε τέσσερα νοσοκομεία της περιοχής, μεταξύ των οποίων κι ένα νοσοκομείο παίδων.

Η πλειονότητα των τραυματιών είναι παιδιά που βρίσκονταν σε σχολική εκδρομή του δημοτικού σχολείου του Καλασάταμα στο μουσείο του Έσποου.

Τα παιδιά έπεσαν από ύψος πολλών μέτρων μετά την κατάρρευση της γέφυρας και τα τραύματά τους είναι ποικίλου βαθμού, με κάποια να θεωρούνται πιο σοβαρά. Οι περισσότεροι τραυματισμοί είναι κατάγματα άκρων και δεν κινδυνεύει η ζωή κανενός από τους τραυματίες.

Ο πρόεδρος της Φινλανδίας, Σάουλι Νιινίστο, εξέφρασε τη λύπη του για το ατύχημα στο Twitter: «Συγκλονιστικά νέα για το ατύχημα στην Ταπιόλα. Η προσφορά υποστήριξης και βοήθειας είναι πλέον σημαντική», έγραψε ο πολιτειακός ηγέτης της χώρας.

Τη θλίψη και την ανησυχία της εξέφρασε και η απερχόμενη πρωθυπουργός της Φινλανδίας, Σάνα Μαρίν: «Σοκαριστικά νέα από το Έσποου. Δύναμη στους τραυματίες του δυστυχήματος και στους οικείους τους. Η σκέψη μας είναι μαζί τους».