Τους δύο έφτασαν οι νεκροί από την κατάρρευση της γέφυρας την περασμένη Κυριακή στην Πάτρα, καθώς ο 22χρονος, που νοσηλευόταν διασωληνωμένος στο Νοσοκομείο Πατρών, άφησε την τελευταία του πνοή το απόγευμα του Σαββάτου.

Ωστόσο, συναγερμός, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, έχει σημάνει για ακόμη δύο γέφυρες στην Πάτρα που βρίσκονται σε κοντινή περιοχή, οι οποίες έχουν ξεπεράσει το προσδόκιμο ζωής τους, με αποτέλεσμα να εγείρονται προβληματισμοί για την ασφάλειά τους.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού, οι γέφυρες βρίσκονται στον ίδιο αυτοκινητόδρομο, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει μία νέα τραγωδία.

Οι δύο γέφυρες

Πιο συγκεκριμένα, στα 200 μέτρα από το σημείο της τραγωδίας, υπάρχουν οι δίδυμες γέφυρες του Θεοφράστου με εμφανή προβλήματα στατικότητας, ενώ σε απόσταση 1 χιλιόμετρο υπάρχει η γέφυρα του Χάραδρου, η οποία χρήζει συντήρησης και επισκευής.

Μάλιστα, για θραύσεις σκυροδέματος και ρωγμές μεγάλου ανοίγματος για τις γέφυρες στον Χάραδρο, απ’ όπου διέρχονται εκατοντάδες αυτοκίνητα καθημερινά, έκανε λόγο ειδικών από το 2019.

«Πιθανολογούνται φαινόμενα υπερκαταπόνησης ή υποαντοχής λόγω φαινόμενης υποβάθμισης της στατικής ακεραιότητας», ανέφερε χαρακτηριστικά η σχετική μελέτη, που προειδοποιούσε για τις γέφυρες στον ίδιο αυτοκινητόδρομο.