Συγκλονίζουν οι ανθρώπινες ιστορίες που γίνονται γνωστές και έρχονται από τον πόλεμο που μαίνεται από το Σάββατο μεταξύ του Ισραήλ και των μαχητών της Χαμάς ή πιο σωστά που μαίνεται εδώ και δεκαετίες αλλά αυτές τις μέρες έχει πάρει μια πολύ άγρια και ανησυχητική μορφή.

Μία από αυτές αποκάλυψε ο πρεσβευτής του Ισραήλ στην Κολομβία, Γκάλι Ντράγκαν και αφορά δύο νέους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους, αλλά πρόλαβαν να σώσουν τα μόλις 10 μηνών δίδυμα παιδάκια τους.

Ισραήλ, πόλεμος

Ο Ιτάι και η Χατάρ, δύο 30χρονοι Ισραηλινοί που έγιναν γονείς μόλις πριν 10 μήνες, βρίσκονταν σπίτι τους όταν έγινε η επίθεση της Χαμάς το περασμένο Σάββατο.

Έχοντας ελάχιστο χρόνο, έκρυψαν τα δύο παιδάκια πριν πέσουν στα χέρια των μαχητών της ισλαμιστικής οργάνωσης. Οι δυο τους σκοτώθηκαν, αλλά τα μωρά εντοπίστηκαν ζωντανά 12 ώρες αργότερα από στελέχη του ισραηλινού στρατού.

«Δύο τρομοκρατημένοι γονείς έκαναν ό,τι μπορούσαν για να σώσουν τα παιδιά τους που τώρα ορφάνεψαν. Ας είναι ευλογημένη η μνήμη αυτών των ηρώων», αναφέρει στην ανάρτησή του στο X ο ισραηλινός διπλωμάτης.