Δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους οι εργαζόμενοι σε ένα μαιευτήριο του Καναδά, όταν αντίκρισαν το βρέφος της Britteney Ayres. Ο νεογέννητος Sonny ζύγιζε έξι κιλά και 800 γραμμάρια ενώ το ύψος του έφθανε τα 55 εκατοστά.

Η γέννησή του έφερε ένα ρεκόρ στο νοσοκομείο καθώς δεν είχε καταγραφεί άλλο, ανάλογο, βάρος νεογέννητου τα τελευταία 13 χρόνια.

Η μητερα του ωστόσο ήταν έτοιμη για τέτοιες διαστάσεις, μιας και το βρέφος ήταν το πέμπτο παιδί της οικογένειας και τα τρία από τα τέσσερα αδέρφια του είχαν επίσης γεννηθεί κοντά στα έξι κιλά. «Κάνουμε μεγάλα παιδιά» αστειεύτηκε, ενώ δήλωσε πως ο σύζυγός της και η οικογένειά του είναι ψηλοί, άρα ήταν αναμενόμενο.

Ο μαιευτήρας, που είχε αναλάβει την Ayres από το πρώτο της παιδί, είχε εκτιμήσει ότι το μωρό θα ήταν βαρύ, αλλά και αυτός εξεπλάγη μετά την επέμβαση. «Γνωρίζαμε ότι και αυτό το παιδί θα ήταν μεγάλο, αλλά δεν περιμέναμε να είναι τόσο μεγάλο» είπε, χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το People.

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, το μέσο μέγεθος ενός αγοριού κατά τη γέννησή του κυμαίνεται μεταξύ 3,2 και 3,4. Τα μεγαλύτερα είναι περίπου 4 κιλά, αλλά όχι 6. Το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες είχε καταγραφεί το 1879, με βρέφος να γεννιέται 9,9. Αλλά, πέθανε 11 ώρες μετά.

Ο πατέρας ενημέρωσε πως το αγοράκι είναι πολύ «χαρούμενο» και «όμορφο». «Όσοι τον βλέπουν έχουν ένα πελώριο χαμόγελο. Τον βλέπουν και λένε: “είναι μεγάλο μωρό”».

Δήλωσε, μάλιστα, πως στο νοσοκομείο – γνωρίζοντας το ιστορικό της οικογένειας – έβαζαν στοιχήματα για το πόσο μεγάλο θα είναι το παιδί. «Τον έβαλαν στη ζυγαριά και ήταν τρελό».

Ο Sonny, όπως είναι φυσικό, δεν φόρεσε ποτέ πάνες και ρούχα για νεογέννητα, αλλά από την πρώτη ώρα της ζωής του χρειάστηκαν προϊόντα για μωρά έξι μηνών και άνω.