Οι τελευταίες φωτογραφίες του επικεφαλής της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, ο οποίος σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα κοντά στη Μόσχα την περασμένη εβδομάδα, κάνουν το γύρο του διαδικτύου.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, ο Πριγκόζιν εθεάθη να βγάζει selfies με ντόπιους, πιθανότατα στο Μπανγκουί, την πρωτεύουσα της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας –ένα μόνο από τα πολλά αφρικανικά έθνη όπου έχει αναπτυχθεί ο όμιλος Wagner.

Οι τελευταίες φωτογραφίες του επικεφαλής της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, ο οποίος σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα κοντά στη Μόσχα την περασμένη εβδομάδα, κάνουν το γύρο του διαδικτύου.

Γεβγκένι Πριγκόζιν

Γεβγκένι Πριγκόζιν: Υποσχόταν να κάνει «την αφρικανική ήπειρο πιο ευτυχισμένη»

Ο αρχηγός των μισθοφόρων, ο οποίος εικονίζεται να φορά πολιτικά ρούχα, είναι περιτριγυρισμένος από ντόπιους οι οποίοι δείχνουν ενθουσιασμένοι που συναντούν τον Ρώσο και ποζάρουν μαζί του, σφίγγουν τα χέρια του και τον αγκαλιάζουν.

Λίγο μετά τη συνάντηση με τους κατοίκους του Μπανγκουί, ο Πριγκόζιν πήγε στο Μάλι, όπου φόρεσε και πάλι την στρατιωτική του στολή και τράβηξε ένα βίντεο -το τελευταίο του- λέγοντας πως θέλει να «κάνει ολόκληρη την αφρικανική ήπειρο πιο ευτυχισμένη».

Γεβγκένι Πριγκόζιν

«Δουλεύουμε.. η θερμοκρασία είναι πάνω από 50 βαθμούς Κελσίου, όπως ακριβώς μας αρέσει… Η Wagner κάνει τη Ρωσία μεγαλύτερη σε όλες τις ηπείρους και την Αφρική πιο ελεύθερη» λέει στο βίντεο.

Γεβγκένι Πριγκόζιν: Το αεροπορικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή του

Λίγες ημέρες αργότερα, σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα που θεωρήθηκε ευρέως ως αντίποινα από τον Πούτιν και το Κρεμλίνο μετά την ανταρσία του Πριγκόζιν και ενός μέρους των μισθοφόρων του Ομίλου Wagner κατά του ρωσικού υπουργείου Άμυνας τον Ιούνιο.

Οι τελευταίες αυτές φωτογραφίες του Πριγκόζιν στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης έρχονται μετά την επίσημη επιβεβαίωση του θανάτου του από τις ρωσικές Αρχές το Σάββατο.

Η επιβεβαίωση αίρει κάθε αμφιβολία σχετικά με το εάν ο μισθοφόρος ηγέτης που μετατράπηκε σε στασιαστή βρισκόταν στο αεροπλάνο που συνετρίβη την περασμένη Τετάρτη σκοτώνοντας όλους τους επιβαίνοντες.

Οι γενετικές εξετάσεις στα 10 πτώματα που ανασύρθηκαν από το σημείο της συντριβής «συμμορφώνονται με το δηλωτικό» της πτήσης, δήλωσε η εκπρόσωπος της ρωσικής ερευνητικής επιτροπής Σβετλάνα Πετρένκο.

Η ρωσική Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας είχε δηλώσει ότι ο Πριγκόζιν και ορισμένοι από τους κορυφαίους υπαρχηγούς του ήταν στη λίστα των επτά επιβατών και τριών μελών του πληρώματος.

Η ερευνητική επιτροπή δεν ανέφερε τι μπορεί να προκάλεσε την πτώση του επιχειρηματικού αεροσκάφους από τον ουρανό στα μισά της διαδρομής μεταξύ Μόσχας και Αγίας Πετρούπολης, γενέτειρας του Πριγκόζιν.

Όμως ο χρόνος της συντριβής δημιούργησε υποψίες για πιθανό χτύπημα που είχε οργανωθεί από το Κρεμλίνο, ενώ το χαμαιλεοντικό υπόβαθρο του Πριγκόζιν επέτρεψε εικασίες ότι δεν βρισκόταν στο αεροπλάνο ή ότι με κάποιο τρόπο είχε γλιτώσει τον θάνατο.