Με το κλασικό -πλέον- κόλπο της προσχηματικής πρόκλησης ατυχήματος κατάφερε μία άγνωστη δράστιδα να αποσπάσει 130.000 ευρώ σε μετρητά από μία αλλοδαπή γυναίκα στη Βούλα.

Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής (1/12) στη Βούλα και συγκεκριμένα επί της οδού Καστελόριζου. Η άτυχη γυναίκα δέχθηκε κλήση από μία άγνωστη. Αυτή την ενημέρωνε πως δήθεν η κόρη του θύματος είχε εμπλακεί σε τροχαίο το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ανήλικου παιδιού.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, η δράστις απαίτησε από το θύμα να αφήσει απέναντι από το σπίτι της και συγκεκριμένα στον κάδο των σκουπιδιών το ποσό των 100.000 ευρώ σε μετρητά. Η ιστορία γίνεται ολοένα και πιο περίεργη, υπό την έννοια, πως η αλλοδαπή γυναίκα έσπευσε ν’ αφήσει τα χρήματα χωρίς δεύτερη σκέψη. Τα χρήματα κατά πληροφορίες αφαιρέθηκαν, ενδεχομένως από την ίδια την καλούσα.

Λίγες ώρες όμως αργότερα, η δράστιδα κάλεσε και πάλι το ίδιο θύμα. Αυτή τη φορά της ζήτησε το ποσό των 30.000 ευρώ σε μετρητά. Απαίτησε από το θύμα ν’ αφήσει το νέο χρηματικό ποσό έξω από την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη στη Βασιλέως Παύλου στη Βούλα. Το θύμα έσπευσε και πάλι ν’ αφήσει τα χρήματα, τα οποία και πάλι εξαφανίστηκαν από το σημείο.

Οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση εκτιμούν πως είναι πολύ πιθανό η άγνωστη δράστις να μην είναι και… τόσο άγνωστη στο θύμα. Θεωρούν πως εκείνοι που διέπραξαν την απάτη γνώριζαν πολλές λεπτομέρειες για το θύμα, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητάς του να φέρει τόσα πολλά μετρητά. Την υπόθεση «τρέχουν» οι αστυνομικοί του ΤΑ Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.

Βούλα: Η δράστις ήξερε πολλά – Απάτη 130.000 ευρώ σε δύο δόσεις