Κατηγορούμενος ως διακινητής ναρκωτικών, ο οποίος είναι στόχος διεθνούς εντάλματος σύλληψης, και πλέον φυγάς, έστειλε το ηχητικό στα Μέσα Ενημέρωσης.

Σε αυτό ευχαριστεί την αστυνομία της Βολιβίας που φέρεται να τον προειδοποίησε εκ των προτέρων για την απόπειρα σύλληψής του.

Το Σάββατο, Βολιβιανοί αστυνομικοί πραγματοποίησαν έφοδο στο σπίτι του Σεμπαστιάν Μαρσέτ, ο οποίος καταζητείται στην πατρίδα του, την Ουρουγουάη, καθώς και στη Βραζιλία, την Παραγουάη και τις ΗΠΑ. Ωστόσο εκείνος κατόρθωσε να διαφύγει.

Η αστυνομία της Βολιβίας αρνήθηκε ότι τον ειδοποίησε και συνεχίζει την αναζήτησή του.

Περισσότεροι από 2.250 αστυνομικοί έχουν κινητοποιηθεί προκειμένου να τον εντοπίσουν, αλλά μέχρι στιγμής χωρίς αποτέλεσμα.

Το χρονικό της επιχείρησης της αστυνομίας

Οι αστυνομικοί επιχείρησαν να τον συλλάβουν στην πόλη Σάντα Κρουζ της Βολιβίας το Σάββατο, αλλά οι σωματοφύλακες του Μαρσέτ πήραν έναν από αυτούς όμηρο και ο καταζητούμενος κατάφερε να διαφύγει μαζί με τη σύζυγό του και τα παιδιά τους.

Η αστυνομία έχει έκτοτε ερευνήσει συνολικά οκτώ ακίνητα και έχει συλλάβει δώδεκα άτομα ως ύποπτα για δεσμούς με τον Ουρουγουανό, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να εντοπίσει τον ίδιο.

Την Τετάρτη εστάλη στα βολιβιανά Μέσα Ενημέρωσης ένα ηχητικό που κατέγραψε ο καταζητούμενος στο οποίο φαίνεται να προσπαθεί να αθωώσει όσους έχουν συλληφθεί. «Δεν εμπλέκω ανθρώπους που είναι αθώοι.

Κανένας από αυτούς τους ανθρώπους δεν έχει καμία σχέση με την επιχείρησή μου, και πάνε χαμένοι εξαιτίας αυτού», λέει. «Συνδέουν παντού ανθρώπους με την υπόθεση εναντίον μου οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση μαζί μου».

Στη συνέχεια ευχαριστεί «τον διευθυντή της Felcn (Ειδική Δύναμη της Βολιβίας κατά της διακίνησης ναρκωτικών)», στον οποίο αποδίδει τη βοήθεια που του προσφέρθηκε για να αποφύγει τη σύλληψη. «Κατάφερα να ξεφύγω, επειδή με προειδοποίησε ότι ο υπουργός είχε εκδώσει ένταλμα σύλληψης για μένα».

Ο διευθυντής της Felcn, Ισμαέλ Βίλκα, αρνήθηκε σθεναρά ότι παρείχε πληροφορίες στον Μαρσέτ. «Δεν θα επιτρέψω να σπιλωθεί η 30ετής καριέρα μου από τα ψέματα και τις δηλώσεις ενός εμπόρου ναρκωτικών», απάντησε.