Σε τρεις συλλήψεις έχουν προχωρήσει οι Αρχές για την κατάρρευση της γέφυρας στην Πάτρα που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό άλλων οκτώ.

Το δυστύχημα  συνέβη το μεσημέρι της Κυριακής (23/07), όταν κατέρρευσε τμήμα γέφυρας στην περιμετρική Πατρών στο 206ο χλμ Πατρών – Πύργου, με κατεύθυνση προς Πάτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη γέφυρα που βρίσκεται στην είσοδο της Περιμετρικής Οδού γίνονταν εργασίες εδώ και δύο χρόνια. Από την πτώση τμήματος της γέφυρας τραυματίστηκαν τουλάχιστον πέντε εργαζόμενοι που έχουν μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και στον Άγιο Ανδρέα ενώ υπάρχουν πληροφορίες και για εγκλωβισμένους.

Τοπικά δίκτυα κάνουν λόγο για εγκλωβισμένα άτομα, κατασκηνωτές Ρομά, κοντά στον Χάραδρομο ποταμό. Ήδη με εντολή του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ στην εφημερία – εκτός του «Αγίου Ανδρέα» – μπαίνει και το νοσοκομείο του Ρίου για τη μεταφορά τραυματιών. Έως τώρα, έχουν διακομιστεί εκεί τρεις τραυματίες, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «Πελοπόννησος». Ακόμα, έχουν απεγκλωβιστεί δύο άτομα.

Οι δίδυμες γέφυρες παρουσίαζαν βλάβες και προβλήματα στατικής επάρκειας. Τα έργα αποκατάστασης ξεκίνησαν το 2021 με κόστος 6.517.287,49 ευρώ για την επισκευή δύο γεφυρών επί της Περιμετρικής (Β601 και Κ635).

Οι γέφυρες, μήκους 167 μέτρων και 169 μέτρων αντίστοιχα σε κάθε κλάδο κυκλοφορίας, βρίσκονται στην αρχή της Παράκαμψης των Πατρών.

Στην περιοχή Μποζαϊτικα, φαίνεται ότι έχει πέσει τμήμα της γέφυρας και ένα σκαπτικό μηχάνημα που βρισκόταν επάνω σε αυτή.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες κάτω από την τεράστια πλάκα της γέφυρας υπάρχουν σοβαρά τραυματίες με τις αρχές να εκφράζουν φόβους για θύματα. Στο σημείο βρίσκονται ασθενοφόρα και οχήματα της πυροσβεστικής.