Κάθειρξη έξι ετών και οκτώ μηνών, που πάντως από πολλούς στη Βρετανία θεωρήθηκε ως πολύ επιεικής, επιβλήθηκε σε έναν 71χρονο που κατηγορήθηκε ως παιδόφιλος. Ο λόγος, σοκαριστικός μια και βρέθηκε ένοχος στην κατηγορία ότι επιχείρησε να βιάσει ένα βρέφος μόλις 12 εβδομάδων.

Ο Μαρκ Γουάλεϊ είχε συλληφθεί στο φουαγιέ ξενοδοχείου, όπου σχεδίαζε να βιάσει το βρέφος, παρότι ο ίδιος υποστήριξε ότι πήγε εκεί για να συναντήσει τη σχέση του.

Βρετανία, βρέφος, βιασμός

Οι βρετανικές αρχές είχαν ενημερωθεί για την παιδοφιλία του Γουάλεϊ οι νορβηγικές, ανακαλύπτοντας ότι είχε συζητήσει τη σεξουαλική του έλξη προς παιδιά κάτω των 12 ετών με άλλους χρήστες της διαδικτυακής πλατφόρμας Wickr.

Στη συγκεκριμένη πλατφόρμα, ο Γουάλεϊ είχε διάλογο με άτομο που του είπε ότι έχει πρόσβαση σε μικρό παιδί κι εκείνος με τη σειρά του τού περιέγραψε τις αρρωστημένες προθέσεις του.

«Ο Μάρκ Γουάλεϊ είναι ένας επικίνδυνος εγκληματίας που είχε ξεκάθαρη πρόθεση να βιάσει ένα μωρό. Τον συλλάβαμε και πλέον θα περάσει πολλά χρόνια στην φυλακή για τα εγκλήματά του» δήλωσε εκπρόσωπος της National Crime Agency.