Τον «χάρο με τα μάτια του» είδε πιλότος ελικοπτέρου, όταν τουρίστρια θεώρησε κατάλληλη στιγμή ενώ περνούσαν πάνω από το Γκραν Κάνιον να τραβήξει έναν μοχλό, ο οποίος θα μπορούσε να προκαλέσει θανατηφόρα «βουτιά».

Στο βίντεο μέσα από την καμπίνα του ελικοπτέρου ακούγεται ο πιλότος να λέει «όχι, αυτό θα μας σκοτώσει» εμφανώς θυμωμένος με την τουρίστρια που προσπαθεί να πιάσει τον μοχλό.

Όπως εξηγούν διεθνή μέσα ενημέρωσης η τουρίστρια, η οποία θεώρησε ότι οι μοχλοί και τα υπόλοιπα κουμπιά του ελικοπτέρου ήταν παιχνίδι, προσπάθησε να τραβήξει τον μοχλό που ελέγχει το φρένο στους έλικες, τον μοχλό, δηλαδή, που προκαλεί τη διακοπή της λειτουργίας των ελίκων.

Ο συγκεκριμένος μοχλός, όμως, μπορεί να χρησιμοποιείται μόνο όταν το ελικόπτερο βρίσκεται στο έδαφος και όχι όσο βρίσκεται στον αέρα, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Η 27χρονου Σαρλίν Μπίλσμα από την Ολλανδία που κατέγραψε το παρολίγον μοιραίο επεισόδιο δήλωσε ότι «μας είχαν δείξει ένα βίντεο με τα μέτρα ασφαλείας αλλά η γυναίκα δεν πρέπει να πρόσεχε».

«Όταν ο πιλότος της έκανε παρατήρηση την κοίταξα και είδα ότι του χαμογέλασε αμήχανα. Δεν είμαι σίγουρη αν του απάντησε κάτι. Άκουγα τις φωνές τους στα ακουστικά αλλά εκείνη τη στιγμή δεν άκουσα κάτι» πρόσθεσε η ίδια.

Η γυναίκα που τα «άκουσε» από τον χειριστή του ελικοπτέρου ήταν μαζί με μια νεαρότερη κοπέλα, πιθανότατα την κόρη της και «φαινόταν σαν μην καταλαβαίνει καλά τα Αγγλικά».

Αφού, πάντως, το ελικόπτερο προσγειώθηκε η γυναίκα ευχαρίστησε τον πιλότο που τους έσωσε τη ζωή «και εκείνος γέλασε κουνώντας συγκαταβατικά το κεφάλι και λέγοντας “Ω Θεέ μου”».