Ένα άνευ προηγουμένου δυστύχημα σημειώθηκε στα Σπάτα, όταν ένας 21χρονος Βρετανός διαμελίστηκε από τον έλικα του ιδιωτικού ελικοπτέρου που τον μετέφερε. Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, συγκεκριμένα με την The Sun, ο άτυχος νέος ήταν γόνος super-rich οικογένειας της Βρετανίας.

«Βρετανός τουρίστας, 21 ετών, σκοτώθηκε σε φρικιαστικό δυστύχημα με ελικόπτερο μετά από διακοπές στη Μύκονο με την πλούσια οικογένειά του», γράφει στον τίτλο της είδησης η The Sun. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, είχαν νοικιάσει δύο ιδιωτικά ελικόπτερα για να ταξιδέψει από τη Μύκονο στην Αθήνα, και να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στα Σπάτα. Από εκεί θα τους παρελάμβανε το ιδιωτικό τους τζετ για να τους μεταφέρει στην Βρετανία, όμως, δεν πήγαν όλα σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Η The Sun αναφέρει, μεταφέροντας μαρτυρίες, ότι λιμουζίνες περίμεναν στο ελικοδρόμιο των Σπάτων, για να τους μεταφέρουν στο τζετ τους που είχε σταθμεύσει στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταφέρει ο ΣΚΑΪ, συνελήφθησαν ο πιλότος του ελικοπτέρου αλλά και δύο τεχνικοί εδάφους.

Πώς έγινε το ατύχημα στα Σπάτα

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, όμως, ο 21χρονος βρέθηκε πίσω από τον έλικα, o ο οποίος παρέμεινε σε λειτουργία και μετά την προσγείωση, με αποτέλεσμα να διαμελιστεί, αφήνοντας σε σοκ όσους ήταν μάρτυρες του τραγικού θανάτου του. Στο ένα ελικόπτερο τύπου Bell 407 επέβαιναν τα δύο αδέλφια και στο άλλο ελικόπτερο, που ακολουθούσε, οι γονείς τους οι οποίοι προσγειώθηκαν σε άλλο σημείο, στο Ελευθέριος Βενιζέλος, για να μην αντικρίσουν τον γιο τους νεκρό.

Οι δύο χειριστές είχαν επικοινωνήσει μετά το σοκαριστικό ατύχημα και ο δεύτερος πιλότος έλαβε την άδεια να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο. Τα απαραίτητα πρωτόκολλα ασφαλείας φαίνεται πως δεν τηρήθηκαν, ο νεαρός χτύπησε στο ουραίο στροφείο του ελικοπτέρου που περιστρεφόταν.

«Ο πιλότος είδε τι είχε συμβεί και αποφάσισε να γλιτώσει τους γονείς από το θέαμα του γιου τους. Ηταν πραγματικά φρικτό» αναφέρει η πηγή στην Sun. Μια αστυνομική πηγή παράλληλα αναφέρει: «Μιλάμε για μια τραγωδία, μια τραγωδία άνευ προηγουμένου, μια τραγωδία που δεν έπρεπε ποτέ να συμβεί».

Αν και η ταυτότητα της οικογένειας δεν έχει γίνει γνωστή, πρόκειται για μια «σούπερ πλούσια οικογένεια» και μέλη του βρετανικού jet set. Η οικογένεια από τη Βρετανία φέρεται να έδωσε γύρω στα 17.000 ευρώ προκειμένου να νοικιάσει τα ελικόπτερα, τα οποία κόστισαν τη ζωή στον γιο τους.

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Κυριακός Μητσοτάκης: Συνάντηση με τον πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας – Οι συμφωνίες που θα κλείσουν

Αρνητική πρωτιά για την Ελλάδα – Από τα αεροδρόμια με τις μεγαλύτερες καθυστερήσεις πτήσεων παγκοσμίως το «Ελ. Βενιζέλος»

Μιανμάρ: Σε εκτελέσεις υπερμάχων της δημοκρατίας προχώρησε η χούντα