Με ένα απρόοπτο που δεν συνηθίζεται και προκάλεσε σοκ στο πλήρωμα και τους επιβαίνοντες, πραγματοποιήθηκε μια πτήση αεροσκάφους που αναχώρησε από τη Φλόριντα με προορισμό το Σαντιάγο. Ένας 42χρονος πιλότος αισθάνθηκε αδιαθεσία εν πτήσει και τελικά άφησε την τελευταία του πνοή.

Το αεροπλάνο βρισκόταν στον αέρα με 271 επιβαίνοντες όταν ο Ιβάν Ανταούρ παραπονέθηκε ότι δεν αισθανόταν καλά. Πηγαίνοντας στην τουαλέτα, ο 56χρονος κατέρρευσε και παρά τις προσπάθειες του πληρώματος να τον βοηθήσει, έχασε τη μάχη.

Ο συγκυβερνήτης προχώρησε σε αναγκαστική προσγείωση στον Παναμά για να μεταφερθεί ο πιλότος σε νοσοκομείο και να επιβεβαιωθεί ο θάνατός του, άγνωστο ακόμα από τι.

«Η LATAM Airlines αναφέρει ότι η πτήση LA505, η οποία εκτελούσε το δρομολόγιο Μαϊάμι-Σαντιάγο, έπρεπε να προσγειωθεί στο διεθνές αεροδρόμιο Tocumen στον Παναμά λόγω έκτακτης ιατρικής ανάγκης για ένα από τα τρία μέλη του πληρώματος. Όταν το αεροπλάνο προσγειώθηκε, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης παρείχαν βοήθεια, αλλά ο πιλότος δυστυχώς πέθανε», ανέφερε η αεροπορική εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

«Είμαστε βαθιά συντετριμμένοι από αυτό που συνέβη και εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του υπαλλήλου μας. Είμαστε βαθύτατα ευγνώμονες για την 25χρονη καριέρα του και την πολύτιμη προσφορά του, η οποία διακρινόταν πάντα για την αφοσίωση και τον επαγγελματισμό του. Κατά τη διάρκεια της πτήσης, εφαρμόστηκαν όλα τα απαραίτητα πρωτόκολλα ασφαλείας».