Ήταν Οκτώβριος του 1972 όταν το αεροσκάφος τύπου Fairchild Hiller FH-227D συνετρίβη στις Άνδεις.

Οι επιβάτες ήταν μέλη της ομάδας ράγκμπι Old Christians Club, καθώς και φίλοι και συγγενείς των αθλητών. Από τα 45 άτομα που επέβαιναν στο αεροπλάνο, δώδεκα επιβάτες πέθαναν αμέσως, άλλοι 17 έχασαν τη ζωή τους από τραυματισμούς και ασφυξία από χιονοστιβάδα και 16 επιβάτες επέζησαν τρώγοντας τη σάρκα και τα όργανα από τα σώματα των νεκρών φίλων τους.

Η ταινία «Society of the Snow» περιγράφει λεπτομερώς τις 72 ημέρες που οι επιβάτες πάλευαν για να επιβιώσουν μέσα στα χιόνια, θα κυκλοφορήσει αύριο στις αίθουσες της Ουρουγουάης, στην Ισπανία στις 15 Δεκεμβρίου και είναι διαθέσιμη στο Netflix από τις 4 Ιανουαρίου.

Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Πάμπλο Βιέρτσι, το οποίο εκδόθηκε το 2009. Ο Βιέρτσι δεν ήταν στο αεροπλάνο, αλλά πήγαινε σχολείο με τους επιβάτες του άτυχου αεροπλάνου. Ένας από τους πραγματικούς επιζώντες που πρότεινε την ιδέα του κανιβαλισμού, ο Ρομπέρτο Κανέσα, έγραψε επίσης ένα βιβλίο που εκδόθηκε το 2016 σχετικά με τις εμπειρίες του.

Αρκετοί επιβάτες είχαν αρχικά επιβιώσει από το αεροπορικό δυστύχημα, αλλά πέθαναν λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και των πολλαπλών χιονοστιβάδων, συμπεριλαμβανομένων:

  • Carlos Valeta
  • Daniel Shaw
  • Numa Turcatti
  • Francisco “Panchito” Abal
  • Felipe Maquirriain
  • Julio Martínez-Lamas
  • Lt. Col. Dante Héctor Lagurara
  • Graziela Augusto Gumila de Mariani
  • Susana Parrado
  • Gastón Costemalle
  • Alejio Hounié
  • Guido Magri
  • Joaquín Ramírez
  • Ramón Martínez
  • Sgt. Carlos Roque
  • Daniel Maspons
  • Juan Carlos Menéndez
  • Liliana Navarro Petraglia de Methol
  • Gustavo “Coco” Nicolich
  • Marcelo Pérez
  • Enrique Platero
  • Diego Storm
  • Arturo Nogueira
  • Rafael Echavarren

16
Roberto Canessa

Society of the Snow

Ο Roberto Canessa, τον οποίο υποδύεται Matías Recalt στο «Society of the Snow», έγινε παιδοκαρδιολόγος. Ο Canessa ήταν φοιτήτρια ιατρικής κατά τη διάρκεια του αεροπορικού δυστυχήματος και προσέφερε βοήθεια σε πολλούς από τους επιζώντες. Ο Canessa αργότερα δίδαξε στο Πανεπιστήμιο της Δημοκρατίας και μάλιστα έθεσε υποψηφιότητα για πρόεδρος της Ουρουγουάης το 1994, αλλά δεν κέρδισε.

15
Gustavo Zerbino

Society of the Snow

Ο Gustavo Zerbino, τον οποίο υποδύεται ο Tomás Wolf, έγινε διευθυντής και διευθύνων σύμβουλος της Ομοσπονδίας Ράγκμπι της Ουρουγουάης, έναν τίτλο που εξακολουθεί να κατέχει σήμερα. Είναι επίσης Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιδιοκτησιακών Σκευασμάτων στην Ουρουγουάη, ενός οργανισμού που συνδυάζει πολυεθνικά εργαστήρια. Ο Zerbino είναι επίσης ομιλητής και ειδικός σε τομείς διαχείρισης αντιξοοτήτων, ηγεσίας και κινήτρων, μιλώντας σε πολλά αναγνωρισμένα κολέγια σε όλο τον κόσμο.

14
Eduardo Strauch

Society of the Snow

Ο Eduardo Strauch, τον οποίο υποδύεται ο Rafael Federman , είναι αρχιτέκτονας και ζωγράφος που άνοιξε ένα αρχιτεκτονικό στούντιο με τον καλύτερο φίλο του από την παιδική ηλικία, Marcelo Pérez, το 1968. Είναι παντρεμένος με τη Laura Braga  και έχουν πέντε παιδιά μαζί. Ο Strauch έγραψε το βιβλίο Out of the Silence: After the Crash το 2019 με τη βραβευμένη Αργεντινή-Ουρουγουάη συγγραφέα Mireya Soriano.

13
Álvaro Mangino

Society of the Snow

Ο Álvaro Mangino, τον οποίο υποδύεται ο Juan Caruso , συνέχισε να ζει μια σχετικά ήσυχη ζωή μετά τα γεγονότα του αεροπορικού δυστυχήματος των Άνδεων το 1972. Ο Mangino ήταν ένας από τους επιζώντες που συνέβαλαν στο βιβλίο Alive: The Story of the Andes Survivors του Piers Paul Reed. Ο Mangino παντρεύτηκε, έκανε καριέρα ως ψυκτικός και τώρα είναι παππούς και ζει στο Μοντεβιδέο.

12
Fernando Parrado

Society of the Snow

Ο Fernando Parrado, τον οποίο υποδύεται ο Agustín Padrella, είναι τώρα 74 ετών και ζει στο Μοντεβιδέο. Ο Parrado συνέγραψε το βιβλίο Miracle in the Andes: 72 Days on the Mountain and My Long Trek Home με τον Vince Rause, το οποίο εκδόθηκε το 2006. Έχει εμφανιστεί σε πολλά τηλεοπτικά και κινηματογραφικά ντοκιμαντέρ που καταγράφουν το γεγονός, όπως το Alive: Back To The Andes (2006) και το I Am Alive: Surviving the Andes Plan Crash (2010), το οποίο προβλήθηκε στο History Channel. Είναι τηλεοπτικός παρουσιαστής, επιχειρηματίας και ομιλητής.

11
Antonio “Tintin” Vizintín

Society of the Snow

Ο Antonio “Tintin” Vizintín, τον οποίο υποδύεται ο Agustín Della Corte γιόρτασε πρόσφατα τα 70α γενέθλιά του το 2023. Αφού διασώθηκε από το αεροπορικό δυστύχημα των Άνδεων το 1972, σπούδασε νομικά και εργάστηκε στη βιομηχανία τροφίμων. Ο Vizintín έγινε αντιπρόεδρος της Ένωσης Ράγκμπι της Ουρουγουάης, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος Viven, ομιλητής και παππούς.

10
Pedro Algorta

Society of the Snow

Ο Pedro Algorta, τον οποίο υποδύεται ο Luciano Chatton, είναι σήμερα 72 ετών. Μετά το αεροπορικό δυστύχημα των Άνδεων το 1972, ο Algorta μετακόμισε από το Μοντεβιδέο στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, όπου συνέχισε τις σπουδές του στα Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Μπουένος Άιρες. Τελικά αποφοίτησε με μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ το 1982. Έγραψε το βιβλίο Into the Mountains: The Extraordinary True Story of Survival in the Andes and its Aftermath το 2016.

9
Alfredo “Pancho” Delgado

Society of the Snow

Ο Alfredo “Pancho” Delgado, τον οποίο υποδύεται ο Valentino Alonso , ήταν το πρόσωπο που έπεισε τον Numa Turcatti να τους ακολουθήσει στην πτήση για τη Χιλή. Μετά το αεροπορικό δυστύχημα, ο Delgado έγινε ένας ομιλητής και μιλάει για τις θρησκευτικές πτυχές του κανιβαλισμού στον οποίο συμμετείχε ο ίδιος και οι άλλοι επιζώντες. Ο Delgado έκτοτε έζησε μια ήσυχη ζωή, αλλά εμφανίστηκε το 2012 στη Χιλή στην 40ή επέτειο της καταστροφής για να παίξει ράγκμπι με τους επιζώντες.

8
Roy Harley

Society of the Snow

Ο Roy Harley, τον οποίο υποδύεται ο Andy Pruss , παντρεύτηκε σε ηλικία 28 ετών το 1978. Εκείνη την εποχή, είχε μια μικρή κόρη και σπούδαζε πολιτικός μηχανικός. Εμφανίζεται στα ντοκιμαντέρ Alive: 20 Years Later (1993), Stranded (2007) και Independent Lens (2009).

7
José “Coche” Luis Inciarte

Society of the Snow

Ο José “Coche” Luis Inciarte, τον οποίο υποδύεται ο Simon Hempe , πέθανε το 2023 σε ηλικία 75 ετών λόγω καρκίνου των οστών. Πριν από το θάνατό του, παντρεύτηκε και απέκτησε τρία παιδιά και αρκετά εγγόνια. Ο Inciarte έγινε διευθυντής της Εθνικής Ένωσης Παραγωγών Γάλακτος και διευθυντής του Εθνικού Συνεταιρισμού Παραγωγών Γάλακτος (Conaprole) της Ουρουγουάης. Το 2018, έγραψε το βιβλίο Memoria de los Andes.

6
Ramón “Moncho” Sabella

Society of the Snow

Ο Ramón “Moncho” Sabella, τον οποίο υποδύεται ο Rocco Posca , έγινε επιχειρηματίας και πέρασε χρόνο ζώντας στην Ασουνσιόν της Παραγουάης. Επίσης, όπως και πολλοί από τους άλλους επιζώντες του αεροπορικού δυστυχήματος, έγινε ομιλητής, κυρίως μιλώντας με τους επιζώντες του διαβόητου ατυχήματος εξόρυξης Copiapó το 2010 στη Χιλή.

5
Javier Methol

Society of the Snow

Ο Javier Methol, τον οποίο υποδύεται ο Esteban Bigliardi , πέθανε από καρκίνο το 2015. Αφού έχασε τη σύζυγό του Liliana κατά τη διάρκεια των γεγονότων που ακολούθησαν το αεροπορικό δυστύχημα, ξαναπαντρεύτηκε την Ana María με την οποία απέκτησε τέσσερα παιδιά. Εργάστηκε στην καπνοβιομηχανία.

4
Carlos “Carlitos” Páez

Society of the Snow

Τον Carlitos Páez υποδύεται ο Calritos Paez, ο πραγματικός του γιος, στο Society of the Snow. Ο Carlos είναι γιος του διάσημου Ουρουγουανού καλλιτέχνη Carlos Páez Vilaró. Μετά το αεροπορικό δυστύχημα, συνέχισε να έχει μια επιτυχημένη καριέρα στη διαφήμιση, ξεκινώντας τελικά το δικό του πρακτορείο, Rating Publicidad. Αργότερα διετέλεσε διευθυντής της Bates Uruguay Publicidad και σήμερα διευθύνει την εταιρεία του Συμβουλευτικής Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων.

3
Roberto “Bobby” François

Society of the Snow

Ο Roberto “Bobby” François, τον οποίο υποδύεται ο Agustín Berruti, δεν έχει γράψει βιβλία ούτε έχει συμμετάσχει σε ντοκιμαντέρ και σπάνια έχει μιλήσει δημόσια για την τραγωδία.

2
Daniel Fernández

Society of the Snow

Ο Daniel Fernández, τον οποίο υποδύεται ο Francisco Romero , δεν μίλησε δημόσια για τα γεγονότα για 30 χρόνια πριν τελικά γίνει ομιλητής. Είναι επίσης καθηγητής γεωπονίας.

1
Adolfo “Fito” Strauch

Society of the Snow

Ο Adolfo “Fito” Strauch, τον οποίο υποδύεται ο Esteban Kukuriczka συνέχισε να εργάζεται ως γεωργός και έγινε πατέρας τεσσάρων παιδιών. Έχει εμφανιστεί στα ντοκιμαντέρ Independent Lens, Alive: 20 Years Later και Stranded: The Andes Plane Crash Survivors.

Πηγή: Screenrant

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Netflix.com/gr