Γνωστή για τις εξωπραγματικές βίλες και τους επιβλητικούς ουρανοξύστες, η αγορά κατοικιών του Ντουμπάι είναι αυτή τη στιγμή από τις πιο δυναμικές του πλανήτη.

Στη πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων οι τιμές των πολυτελών κατοικιών  αυξήθηκαν κατά σχεδόν 50% κατά τη διάρκεια του έτους μέχρι τον Ιούνιο, διατηρώντας την πρώτη θέση στην κατάταξη για όγδοο συνεχές τρίμηνο, σύμφωνα με νέα έκθεση της Knight Frank.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας συμβούλων ακινήτων, οι τιμές στο Ντουμπάι έχουν εκτοξευθεί κατά 225% από τότε που «βούλιαξαν» λόγω της πανδημίας στο γ’ τρίμηνο του 2020. Το εμιράτο διατήρησε το στέμμα του στην κατάταξη για όγδοο συνεχόμενο τρίμηνο.

Μια από τις ομορφότες βίλες βρίσκεται στο νησί Παλμ Τζουμέιρα. Για όσους δεν έχουν ταξιδέψει στο Ντουμπάι το Παλμ Τζουμέιρα έχει σχήμα δέντρου είναι γνωστό για τα υπερπολυτελή ξενοδοχεία, τις χλιδάτες πολυκατοικίες και τα ακριβά εστιατόρια με διεθνή κουζίνα.

Στο Παλμ Τζουμέιρα θα βρείτε την σούπερ κομψή βίλα Allegra η οποία βρίσκεται στο Frond G το οποίο θεωρείται η γειτονιά των «δισεκατομμυριούχων».

Η βίλα έχει πέντε υπνοδωμάτια και εννέα μπάνια και χρειάστηκε δύο χρόνια για να χτιστεί, ενώ περισσότερες πληροφορίες για αυτή την υπέροχη βίλα θα βρείτε στο Innovate Living.

«Η βίλα σχεδιάστηκε με έμφαση στις μοντέρνες και σύγχρονες τάσεις, εμπνευσμένη από αρχοντικά σε στιλ Λος Άντζελες», λέει ο πράκτορας Honey Deylami, συνεργάτης της Luxhabitat Sotheby’s International Realty. «Η βίλα βρίσκεται σε ένα φύλλο του Παλμ Τζουμέιρα. Είναι μια εξαιρετική οικογενειακή κατοικία, ενώ τα χρώματα με τα οποία έχει βαφτεί είναι μιας ουδέτερης χρωματικής παλέτας. Η βίλα επίσης έχει μια πολυτελή επίπλωση.»

Ντουμπάι
Ντουμπάι

Η βίλα κατασκευάστηκε με τα καλύτερα υλικά. Εξωτερικά είναι επενδυμένη με γκρι μάρμαρο Marquina, ενώ οι εσωτερικοί της χώροι είναι διακοσμημένοι με πλακάκια πορσελάνης, προσαρμοσμένες ξύλινες πόρτες και ένα μπαρ επενδυμένο με μάρμαρο Orobico Grigio. Παντού, υπάρχει μια υπέροχη αντίθεση μεταξύ σκούρου μαρμάρου, ζεστού ξύλου και των απαλών χρωμάτων του δαπέδου.

Ντουμπάι

Το υπνοδωμάτιο έχει θέα στο χώρο της πισίνας μέσω γυάλινων παραθύρων από το δάπεδο μέχρι την οροφή. Ο κύριος όροφος διαθέτει επίσης μια κουζίνα που είναι εξοπλισμένη με κάθε μαγειρικό εξοπλισμό που μπορεί να φανταστεί κανείς.

Ο δεύτερος όροφος διαθέτει υπερυψωμένο διάδρομο με θέα στο σαλόνι. Ο διάδρομος συνδέεται με τρία υπνοδωμάτια με ιδιωτικό μπάνιο, καθώς και με το σπα του σπιτιού. Το σπα πέντε αστέρων διαθέτει πληθώρα επιλογών που περιλαμβάνουν αίθουσα μασάζ, ντους ψιλής βροχής, σάουνα και ατμόλουτρο, μηχανή πτώσης πάγου και υδρομασάζ. Υπάρχει επίσης ένα πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο με παράθυρα που έχουν θέα στη θάλασσα, ώστε να μπορείτε να ασκηθείτε με θέα.

Ντουμπάι
Ντουμπάι

Το υπόγειο είναι ένας απίστευτος χώρος ψυχαγωγίας που περιλαμβάνει κινηματογράφο, αίθουσα παιχνιδιών με μπιλιάρδο και, ίσως το πιο απροσδόκητο χαρακτηριστικό του αρχοντικού, ένα ιδιωτικό θηριοτροφείο που στεγάζει χελώνες και πάπιες. Ο Deylami λέει ότι αυτός ο βιότοπος ελεγχόμενης θερμοκρασίας διαθέτει φυσικές πισίνες και βλάστηση και δημιουργήθηκε από την Worldwide Zoo Consultants. Υπάρχει επίσης υπόγειος χώρος στάθμευσης για έως και τρία αυτοκίνητα.

Οι εξωτερικοί χώροι είναι εξίσου πλούσιοι και περιλαμβάνουν πισίνα υπερχείλισης μήκους με αναδιπλούμενη επίπεδη οθόνη, καλοκαιρινή κουζίνα και ενσωματωμένο μπάρμπεκιου, περίπτερο που στεγάζει τραπεζαρία 10 θέσεων και καθιστικό δίπλα στην πισίνα με τζάκι.

Πηγή φωτογραφίων: Luxhabitat Sotheby’s International Realty