Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς ανέβασε τη Δευτέρα στο X μία φωτογραφία του στην οποία απεικονίζεται με ένα μαύρο κάλυμμα στο μάτι, αποτέλεσμα ενός ατυχήματος στο τζόκινγκ το Σαββατοκύριακο.

«Είμαι ενθουσιασμένος να δω τα memes», έγραψε ο καγκελάριος με αρκετή δόση χιούμορ, κατανοώντας πως η εικόνα του αυτή θα δώσει… ψωμάκι στους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Στη λεζάντα της φωτογραφίας, η οποία φαίνεται να έχει τραβηχτεί στην καγκελαρία, ο Σολτς έγραψε επίσης: «Ευχαριστώ για τις ευχές, φαίνεται χειρότερα απ′ ό,τι είναι!».

Ο Σολτς τραυματίστηκε το Σάββατο ελαφρά στο πρόσωπο, έπειτα από πτώση κατά τη διάρκεια άσκησης. «Ο καγκελάριος είχε ένα μικρό αθλητικό ατύχημα», δήλωσε εκπρόσωπός του στην εφημερίδα BILD.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο καγκελάριος έπεσε ενώ έκανε τζόκινγκ, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά στο πρόσωπο.

Η καγκελαρία ανακοίνωσε ότι ακυρώνεται η επίσκεψή του στην Εσση, όπου επρόκειτο να συνοδεύσει την υπουργό Εσωτερικών και υποψήφια πρωθυπουργό του κρατιδίου Νάνσι Φέζερ σε προεκλογική εκδήλωση.

Οι συναντήσεις της ερχόμενης εβδομάδας δεν επηρεάζονται, διευκρινίστηκε από την καγκελαρία.

«O Σολτς είναι καλά, αλλά οι μελανιές κάθε άλλο παρά φωτογενείς φαίνονται. Και κανένας κορυφαίος πολιτικός δεν θέλει να εμφανίζεται έτσι στο σημαντικό ξεκίνημα της προεκλογικής εκστρατείας στην Εσση», σχολίασε δηκτικά η BILD.