Στα σημαντικά οφέλη του σεξ αναφέρεται έρευνα που διεξήχθη στην Ιαπωνία και που εξέτασε 8.500 άνδρες επί σειρά επτά ετών.

Δημοσίευμα του Telegraph, ισχυρίζεται ότι όσοι είναι σεξουαλικά δραστήριοι έχουν μικρότερη πιθανότητα να προσβληθούν από σοβαρή ασθένεια σε σχέση με εκείνους που δεν είναι τόσο ενεργοί.

Πιο συγκεκριμένα, εντοπίζονται έξι οφέλη από την ερωτική επαφή, καθώς πέρα από την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, η παραγωγή ανοσοσφαιρίνης, αντισώματος που βοηθά στην καταπολέμηση λοιμώξεων δηλαδή, η βελτίωση του ύπνου, η μείωση των επιπέδων του στρες, η καλή διάθεση και η μακροζωία, αιτιολογούνται αναλυτικά. Το βρετανικό μέσο κάνει, δε, αναφορά στην Ικαρία για να συνδέσει τη μακροζωία με την καλή σεξουαλική ζωή.

«Το σεξ μάς κάνει καλό, τόσο με σύντροφο όσο και χωρίς»

Το συμπέρασμα της Δρ Τζανίν Ντέιβιντ, κορυφαίας γιατρού που ειδικεύεται στη σεξουαλική υγεία, αφορά τις εκφράσεις οικειότητας και την αξία στον τρόπο έκφρασής τους:

«Το αγκάλιασμα έχει θετική επίδραση, καθώς αυξάνει την ωκυτοκίνη και μειώνει την ορμόνη του στρες, την κορτιζόλη», λέει η δρ Ντέιβιντ.

«Θα πρέπει να μιλάμε για τη διατήρηση της σεξουαλικής ζωής στην τρίτη ηλικία» λέει ακόμα η καθηγήτρια, επιμένοντας πως «το σεξ μάς κάνει καλό, τόσο με σύντροφο όσο και χωρίς».

Το μυστικό της Ικαρίας

Το νησί της Ικαρίας, όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα της βρετανική εφημερίδας, έχει γίνει διάσημο για τη μακροζωία. «Πώς τα καταφέρνουν;» η ερώτηση που θέτει το δημοσίευμα. «Με τη διατροφή, αφενός, όμως μελέτη που έγινε σε άνδρες ηλικίας από 65 έως 100 ετών διαπίστωσε ότι το 80% υποστήριξε ότι κάνει τακτικά σεξ. Το ένα τέταρτο αυτής της ομάδας ανέφερε το σεξ είχε καλή διάρκεια. Το σεξ σίγουρα θα μπορούσε να μας βοηθήσει να ζήσουμε μια πιο μακρά και υγιή ζωή» σημειώνεται δε.

Όσον αφορά στα οφέλη από το τακτικό σεξ, γίνεται λόγος για ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και για πιο ποιοτικό ύπνο.

Η καλή διάθεση μετά το σεξ είναι, όπως αποδεικνύεται, ένα όπλο ενίσχυσης του ανοσοποιητικού.