Περιουσιακά στοιχεία αξίας 675 εκατ. ευρώ κατάσχεσε η αστυνομία της Σιγκαπούρης κατά την εξάρθρωση συμμορίας που ξέπλενε χρήμα, ενώ συνέλαβε τουλάχιστον 10 αλλοδαπούς, ο ένας με κυπριακή υπηκοότητα, ο οποίος τραυματίστηκε πηδώντας από μπαλκόνι για να αποφύγει τη σύλληψή του.

Σύμφωνα με την αστυνομία της Σιγκαπούρης η συμμορία των αλλοδαπών ξέπλενε έσοδα του οργανωμένου εγκλήματος, ενώ κατασχέθηκαν 94 πολυτελείς κατοικίες και μπάνγκαλοου στις πιο περιζήτητες περιοχές της ασιατικής πόλης-κράτους, 50 πολυτελή αυτοκίνητα, δεσμίδες μετρητών, γυναικείες τσάντες πολυτελείας, κοσμήματα, ρολόγια, ηλεκτρονικές συσκευές, φιάλες κρασιού και έγγραφα με πληροφορίες για εικονικά περιουσιακά στοιχεία.

Σε μια από τις μεγαλύτερες υποθέσεις ξεπλύματος χρημάτων, η αστυνομία ανακοίνωσε πως 400 αστυνομικοί αναπτύχθηκαν την Τρίτη στη Σιγκαπούρη και εξαπέλυσαν ταυτόχρονα επιδρομές σε κατοικίες σε ολόκληρη την επικράτεια της πόλης-κράτους, από την εμπορική οδό Orchard Road μέχρι το νησί θέρετρο Σεντόσα.

Σιγκαπούρη: Στη φάκα της αστυνομίας Κύπριος, που πήδηξε από το μπαλκόνι για να διαφύγει

Συνελήφθησαν τουλάχιστον 10 ξένοι ηλικίας από 31 ως 44 ετών, περιλαμβανομένου ενός Κύπριου, που πήδηξε από το μπαλκόνι του δευτέρου ορόφου του μπανγκαλόου του σε πολυτελή συνοικία και βρέθηκε να κρύβεται σε αποχετευτικό αγωγό.

Ο 40χρονος κυπριακής υπηκοότητας έφερε τραύματα από την πτώση και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Στην κατοικία του, η αστυνομία κατέσχεσε μετρητά ύψους άνω των 2,1 εκατ. δολαρίων Σιγκαπούρης, τέσσερις τραπεζικούς λογαριασμούς με περισσότερα από 6,7 εκατ. δολάρια Σιγκαπούρης και ιδιοκτησιακά έγγραφα 13 ακινήτων και πέντε οχημάτων, η αξία των οποίων ανέρχεται κατ’ εκτίμηση σε περισσότερα από 118 εκατ. δολάρια Σιγκαπούρης.

Μεταξύ των άλλων συλληφθέντων περιλαμβάνονται πολίτες της Κίνας, της Καμπότζης, της Κύπρου και του Βανουάτου, ενώ ανάμεσά τους είναι και μία γυναίκα.

Δώδεκα από τα άτομα αυτά συνεργάζονται με τις Αρχές ενώ άλλα οκτώ καταζητούνται. Η αστυνομία ανακοίνωσε πως όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση είναι αλλοδαποί και συνδέονται μεταξύ τους.

Στην ανακοίνωση της αστυνομίας της Σιγκαπούρης σημειώνεται πως η συμμορία είναι ύποπτη για ξέπλυμα στο εξωτερικό εσόδων του οργανωμένου εγκλήματος μεταξύ άλλων και από απάτες και από τυχερά παιγνίδια στο Διαδίκτυο.