Μετά τη λαμπρή τελετή και το μεγάλο πάρτι που στήθηκε στο Ουίνδσορ, ο νέος βασιλιάς ανέλαβε και επίσημα τα καθήκοντά του.

Παράλληλα, το Μπάκιγχαμ, μετά το τελετουργικό, τράβηξε ορισμένες φωτογραφίες του βασιλιά Κάρολου με το στέμμα και έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο του πορτρέτο ως βασιλιά.

Μαζί με το πορτρέτο του, δημοσιοποιήθηκε και μία κοινή φωτογραφία, η πρώτη επίσης, μαζί με τη βασίλισσα Καμίλα.

Στη φωτογραφία που δημοσιεύθηκε, ο βασιλιάς Κάρολος αναφέρθηκε στην προχθεσινή στέψη, γράφοντας χαρακτηριστικά:

«Καθώς το Σαββατοκύριακο της Στέψης πλησιάζει στο τέλος της, η σύζυγός μου και εγώ θέλαμε να μοιραστούμε τις πιο ειλικρινείς και εγκάρδιες ευχαριστίες μας σε όλους εκείνους που βοήθησαν να γίνει αυτή η τόσο ιδιαίτερη περίσταση. Αποδίδουμε ιδιαίτερο φόρο τιμής στους αμέτρητους ανθρώπους που έχουν αφιερώσει τον χρόνο και την αφοσίωσή τους για να διασφαλίσουν ότι οι εορτασμοί στο Λονδίνο, το Ουίνδσορ και μακρύτερα, ήταν όσο το δυνατόν πιο χαρούμενοι, ασφαλείς και απολαυστικοί.

Σε όσους συμμετείχαν στους εορτασμούς -είτε στο σπίτι, είτε σε πάρτι και γεύματα στους δρόμους, είτε εθελοντικά σε κοινότητες-, σας ευχαριστούμε όλους. Το να ξέρουμε ότι έχουμε την υποστήριξη και την ενθάρρυνσή σας και το να είμαστε μάρτυρες της καλοσύνης σας, που εκφράζεται με τόσους διαφορετικούς τρόπους, ήταν το μεγαλύτερο δυνατό δώρο στέψης, καθώς τώρα αφιερώνουμε ξανά τη ζωή μας στην υπηρεσία του λαού του Ηνωμένου Βασιλείου, των Βασιλείων και της Κοινοπολιτείας».

Το… πάρτι για τη στέψη του Καρόλου ολοκληρώνεται σήμερα, με περισσότερες από 50.000 εκδηλώσεις σε όλη τη Βρετανία.

Η σημερινή ημέρα, εξάλλου, είναι αφιερωμένη στον εθελοντισμό και τα μέλη της βασιλικής οικογένειας συμμετέχουν σε διάφορες εκδηλώσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο.