Η Πένι Μόρνταντ στη μεγάλη της πορεία υπήρξε από… βοηθός μάγου μέχρι διαγωνιζόμενη στο ριάλιτι καταδύσεων Splash του ITV! Ωστόσο, όλα αυτά που έχει κάνει η ίδια δεν έμοιαζαν καθόλου στον χθεσινό πρωταγωνιστικό ρόλο που είχε στη στέψη του βασιλιά Καρόλου.

Αφού επαινέθηκε για το εντυπωσιακό της ντύσιμο ενώ μετέφερε το ξίφος του κράτους στο Αβαείο του Γουέστμινστερ, η κυρία Μορντάντ φαίνεται πως εδραιώθηκε στη συνείδηση ​​του κοινού.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν πλημμυρίσει από φωτογραφίες της με τους χρήστες να σχολιάζουν ότι «έκλεψε την παράσταση».

Η 50χρονη έκανε τη δεύτερη προσφορά της για το στέμμα των Συντηρητικών τον Σεπτέμβριο μετά την απομάκρυνση της Λιζ Τρας. Όμως, η ίδια λόγω μίας κριτικής για τη φιλελεύθερη στάση της για τα δικαιώματα των φύλων εξόργισε τους συμμάχους του Σουνάκ.

Αυτό θεωρείται ότι συνέβαλε στην άρνηση του πρωθυπουργού να της παραδώσει ένα από τα μεγάλα αξιώματα του κράτους. Αντίθετα, διατηρήθηκε στη θέση του Commons Leader, η οποία ήταν συχνά μια θέση για υπουργούς που αποχωρούσαν από την κυβέρνηση.

«Η πιο σέξι βουλεύτρια»

Η Πένι Μόρνταντ έχει αναδειχθεί από τη συμμετοχή της στην καταδυτική εκπομπή Splash! του ITV , ως «η πιο σέξι βουλεύτρια» της Βρετανίας και υπηρετούσε ως έφεδρος του Βασιλικού Ναυτικού.

Μετά το θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’ τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Πένι Μόρνταντ ηγήθηκε συνεδρίασης στην οποία ο Κάρολος ανακηρύχθηκε επίσημα Βασιλιάς.

Στα 15 της και οι δύο γονείς της διαγνώσθηκαν με καρκίνο

Η Μόρνταντ, γεννήθηκε τον Μάρτιο του 1973 στο Ντέβον της Αγγλίας και μεγάλωσε στο Πόρτσμουθ. Ο πατέρας της ήταν αλεξιπτωτιστής και η μητέρα της δασκάλα. Όταν η ίδια έγινε 15 ετών οι γονείς της διαγνώστηκαν με καρκίνο με αποτέλεσμα η ίδια να φροντίζει τον δίδυμο αδερφό της αλλά και τον μικρότερό τους που τότε ήταν 9 ετών.

Μιλώντας στην DailyMail το 2014 είχε πει: «Όλες οι γυναίκες από την οικογένεια της μητέρας μου έχουν πεθάνει από καρκίνο του μαστού».

Λίγο μετά τον θάνατο της μητέρας της, ο δίδυμος αδερφός της άφησε το σχολείο και πήγε να δουλέψει σε ένα εργοστάσιο.

Τα οικονομικά προβλήματα της οικογένειας, οι σπουδές και οι παραστάσεις ως βοηθός μάγου

Ωστόσο ο πατέρας τους ενώ είχε καρκίνο δούλευε ακατάπαυστα για να πληρώσει τους λογαριασμούς. «Δεν λάβαμε καμία βοήθεια. Ήταν αρκετά δύσκολο να προσπαθήσω να κάνω τα πάντα». 

Παρόλα αυτά η ίδια αποφοίτησε από το Λύκειο του “Oaklands Catholic School/Academy” το 1991. Παράλληλα σπούδασε υποκριτική στη σχολή “Victoryland Theatre School”. Σπούδασε Φιλοσοφία και Πολιτική στο Πανεπιστήμιο του Ρέντινγκ, και έλαβε πτυχίο (BA) το 1995 με βαθμό άριστα.

Προκειμένου να πληρώσει τα δίδακτρα της σχολής της είχε αναλάβει καθήκοντα βοηθού… μάγου, και του Γουίλ Άιλινγκ. Η ίδια συμμετείχε σε πολλές παραστάσεις και μάλιστα ο μάγος έκανε το χαρακτηριστικό τέχνασμα «Zigzag», το οποίο δίνει την ψευδαίσθηση ότι σε κόβει στα δύο.

Ύστερα από την αποφοίτησή της από το Πανεπιστήμιο, η Μόρνταντ, εργάστηκε στον δημόσιο τομέα. Υπήρξε επικεφαλής της νεολαίας του Συντηρητικού Κόμματος υπό την πρωθυπουργία του Τζον Μέιτζορ. Το 2000, εργάστηκε στις Η.Π.Α. ως επικεφαλής του ξένου τύπου της προεκλογικής καμπάνιας του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου και μετέπειτα προέδρου Τζορτζ Ο. Μπους, θέση την οποία ανέλαβε εκ νέου στις προεδρικές εκλογές του 2004.

Το 2005, ήταν πρώτη φορά υποψήφια βουλευτής για την εκλογική περιφέρεια του Πόρτσμουθ Νορθ, στην περιοχή του Πόρτσμουθ, όμως ηττήθηκε με μικρή διαφορά από την ανθυποψήφιό της του Εργατικού Κόμματος. Στις εκλογές του 2010, κατάφερε τελικά να εκλεγεί Μέλος της Βουλής των Κοινοτήτων του Ηνωμένου Βασιλείου, για την ίδια περιφέρεια. Επανεξελέγη το 2015, το 2017 και το 2019.

Ακόμη, η ίδια, όπως αναφέρει η daily mail, είχε μια χρονιά που της άλλαξε τη ζωή, όταν εργάστηκε σε ορφανοτροφείο της Ρουμανίας πριν σπουδάσει φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο του Ρέντινγκ. Όπως εξηγεί στην βρετανική εφημερίδα, ενώ βρισκόταν εκεί, βοήθησε να αθωωθεί ένας από τους καθηγητές του πανεπιστημίου της, αφού κατηγορήθηκε άδικα για άσεμνη επίθεση σε δύο φοιτητές.