Το 48ωρο των εορταστικών εκδηλώσεων για τη Στέψη του βασιλιά Καρόλου βρίσκεται από χθες το απόγευμα στο απόγειο του. Πλήθος κόσμου στη Βρετανία διασκεδάζει και απολαμβάνει την αργία που θα κρατήσει ως και αύριο, διεθνείς προσωπικότητες συμμετέχουν στο εθιμοτυπικό, όλα τα μίντια του πλανήτη ασχολούνται με την επισημοποίηση της νέας μοναρχίας που αναλαμβάνει ο βασιλιάς Κάρολος μαζί με τη βασίλισσα Καμίλα.

Τα φλας άστραψαν για τα καλά το Σάββατο και υπήρξαν πολλές εντυπωσιακές εικόνες, τόσο κατά την άφιξη των καλεσμένων και του βασιλικού ζεύγους, όσο και στη διάρκεια της τελετής και φυσικά μετά, στις τελετουργίες της βασιλικής αεροπορίας και λοιπών σωμάτων ασφαλείας.

Απ’ αυτές τις δεκάδες χιλιάδες φωτογραφίες, υπάρχουν κάποιες που κρίνουμε ως πιο επιβλητικές, ως πιο ενδεικτικές του νέου στάτους του Καρόλου.

Αυτή που ξεχωρίζει στα δικά μας μάτια – και είναι και credit στον φωτογράφο – είναι η ακόλουθη.

Ιερά και πολιτικά σύμβολα, το διασημότερο Αββαείο στον πλανήτη, στρέφει το βλέμμα στον νέο βασιλιά και του αποδίδει τον σεβασμό που επιτάσσει η στιγμή.

(Photo credit: Gareth Cattermole/Getty Images)

Εκτός από την παραπάνω φωτογραφία, είναι και οι ακόλουθες που επίσης αποτυπώνουν τον τρόπο που στέκεται μια μεγάλη πλειοψηφία της Βρετανίας απέναντι στη μοναρχία είτε ως σύμβολο είτε ως θεσμός.

* Φωτογραφίες: Getty Images