Παράπονα για τη μη τήρηση του χρονοδιαγράμματος στη στέψη του φέρεται να εξέφρασε ο βασιλιάς Κάρολος, κατά την έναρξη της τελετής.

Ο βασιλιάς φέρεται να παραπονέθηκε ότι «δεν μπορούμε ποτέ να είμαστε στην ώρα μας», ότι «πάντα υπάρχει κάτι», αλλά και ότι «αυτό είναι βαρετό».

Ο ίδιος και η σύζυγός του, Καμίλα, έφτασαν από νωρίς στο Αββαείο του Γουέστμινστερ το Σάββατο και αναγκάστηκαν να περιμένουν έξω από αυτό, καθώς ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η πριγκίπισσα της Ουαλίας Κέιτ -συνοδευόμενοι από την πριγκίπισσα Σάρλοτ και τον πρίγκιπα Λούις- φέρεται να καθυστέρησαν.

Άτομο με την ικανότητα να διαβάζει τα χείλη ανέφερε στο Sky News ότι ο βασιλιάς Κάρολος δήλωσε κατά την έναρξη της τελετής: «Δεν μπορούμε ποτέ να είμαστε στην ώρα μας. Ναι, είμαι… Αυτό είναι αρνητικό. Πάντα υπάρχει κάτι… Αυτό είναι βαρετό».

Όπως ανέφερε ο επίσκοπος του Τσέλμσφορντ Γκούλι Φράνσις-Ντεκάνι, κάποια πράγματα δεν πήγαν αυστηρά βάσει του σχεδίου. «Δεν πρόκειται να φέρω σε δύσκολη θέση κανέναν συγκεκριμένα», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, ο Γουίλιαμ και η Κέιτ επρόκειτο να φτάσουν στις 10.45 π.μ., ενώ η άφιξη του Καρόλου και της Καμίλα είχε οριστεί για τις 10:53 στο προσεκτικά οργανωμένο πρόγραμμα, το οποίο οριστικοποιήθηκε μήνες πριν.