Η Φιόνα, που είχε χαρακτηριστεί ως το πιο μοναχικό πρόβατο της Βρετανίας διασώθηκε από μια απομακρυσμένη ακτή στα Χάιλαντς της Σκωτίας. 

Μέλη μιας φιλοζωικής οργάνωσης είχαν δει την Φιόνα στην παραλία των Χάιλαντς, όπου το ζώο είχε αποκλειστεί εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια. 

Πιο συγκεκριμένα η προβατίνα ήταν εγκλωβισμένη στους πρόποδες βράχων, στο Κρόμαρτι Φίρθ, καθώς οργάνωση για τα ζώα είχε κρίνει πως ήταν «απίστευτα περίπλοκη» η διάσωση του προβάτου. 

Τελικά, πέντε αγρότες κατάφεραν να ανεβάσουν το πρόβατο από την απότομη πλαγιά και η Φιόνα θα πάει σε φάρμα όπου «θα μπορεί ο κόσμος να τη βλέπει κάθε ημέρα». 

Ο Κάμι Γουίλσον, ο οποίος κουρεύει πρόβατα και είναι παρουσιαστής εκπομπής του BBC, αποφάσισε να οργανώσει τη διάσωση της Φιόνα, όταν είδε το θέμα στα ΜΜΕ. 

«Ήρθαμε εδώ με εξοπλισμό και ανεβάσαμε το πρόβατο από αυτή την τρομερά απότομη πλαγιά. Είναι σε απίστευτη κατάσταση», είπε σε βίντεο που ανάρτησε στο Facebook. «Είναι απίστευτα βαριά, ήταν αρκετά δύσκολο να την ανεβάσουμε», συμπλήρωσε. 

Η Τζίλιαν Τέρνερ εντόπισε το πρόβατο πριν από δύο χρόνια, ενώ κωπηλατούσε μαζί με άλλους κατά μήκος των ακτών. Υπέθεσε ότι το ζώο επέστρεψε στο όποιο σπίτι είχε και δεν το ξανασκέφτηκε. «Μας είδε να πλησιάζουμε και μας «φώναζε» ακολουθώντας μας κατά μήκος της ακτής, μέχρι τη στιγμή που δεν μπορούσε να προχωρήσει άλλο», είπε στους Northern Times

Όταν έκανε πρόσφατα ξανά την ίδια διαδρομή, έντρομη είδε το ίδιο πρόβατο. «Ξανά “φώναζε” την ώρα που πλησιάζαμε και ακολούθησε την ομάδα κατά μήκος της ακτής, πηδώντας από τον ένα βράχο στον άλλο. Το καημένο ήταν μόνο του για τουλάχιστον δύο χρόνια. Για ένα ζώο κοπαδιού, αυτό πρέπει να ήταν βασανιστήριο, φαινόταν απεγνωσμένο να επικοινωνήσει μαζί μας τις δύο φορές που περάσαμε από εκεί», δήλωσε ακόμη η Τζίλιαν Τέρνερ. 

Πηγή φωτογραφίας: scottishspca.org