Θυμάστε τότε που ανακοινώθηκε ότι ο Elon Musk θα κάνει εξαγορά του Twitter; Τότε, ο δισεκατομμυριούχος είχε κάνει μία σειρά από Tweets όπου είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ότι: «Εύχομαι οι επικριτές μου να παραμείνουν στο Twitter γιατί αυτό ακριβώς σημαίνει να υπάρχει πραγματική ελευθερία του λόγου». 

Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος της SpaceX δεν φαίνεται να ενστερνίζεται την ίδια άποψη και για την πραγματική ζωή, καθώς φαίνεται να απέλυσε εργαζόμενους της ιδιωτικής του εταιρίας με πυραύλους, μετά από μία επιστολή τους στην οποία κατέκριναν συλλογικά τις πρακτικές του ως εργοδότη.

Συγκεκριμένα, έχασαν τη δουλειά τους όσοι βοήθησαν στη συγγραφή και διανομή της ανοιχτής επιστολής, στην οποία επικρίνεται η συμπεριφορά του 50χρονου, όπως κάνει γνωστό η «New York Times».

Η ανοιχτή επιστολή χαρακτήριζε τη δημόσια συμπεριφορά του δισεκατομμυριούχου και το συνεχές του tweetάρισμα «συχνή πηγή απόσπασης της προσοχής και αμηχανίας» και ζητούσε από την εταιρεία να τον περιορίσει. «Να αντιμετωπίσουν και να καταδικάσουν δημόσια την επιβλαβή συμπεριφορά του Elon στο Twitter» και «να ορίσουν και να απαντήσουν ομοιόμορφα σε όλες τις μορφές απαράδεκτης συμπεριφοράς» αναφέρουν.

Μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης, η SpaceX«τερμάτισε έναν αριθμό εργαζομένων που εμπλέκονται» με την επιστολή,σύμφωνα με τους τρεις υπαλλήλους και ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την Gwynne Shotwell, πρόεδρο και διευθύνουσα σύμβουλο της SpaceX. που περιήλθε στην κατοχή των New York Times.

«Έχουμε πάρα πολύ κρίσιμο έργο να επιτελέσουμε και δεν χρειαζόμαστε αυτού του είδους τον υπερβολικό ακτιβισμό» έγραψε η Shotwell σε e-mail που έστειλε προς το προσωπικό της εταιρίας.

«Παρακαλούμε να παραμείνετε επικεντρωμένοι στην αποστολή της SpaceX και να χρησιμοποιήσετε τον χρόνο σας για να κάνετε την καλύτερη δυνατή δουλειά», συνέχισε. «Έτσι θα φτάσουμε στον Άρη».

Υπενθυμίζεται ότι λίγες εβδομάδες πριν είχαν γίνει καταγγελίες προς το πρόσωπό του Mask για σεξουαλική παρενόχληση από πρώην εργαζόμενη της SpaceX. Η Shotwell, προχώρησε ξανά σε υπεράσπιση του 50χρονου.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Elon Musk: Η πρώτη συνάντηση με υπαλλήλους του Twitter – Θα αγοράσει τελικά την πλατφόρμα;

Elon Musk: Κάνει πίσω στην εξαγορά του Twitter; – Άρχισε τις απειλές

Elon Musk: Η πρόεδρος της SpaceX τον υπερασπίζεται μετά τις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση