Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, πρώην Twitter, αποτιμάται σήμερα στα 19 δισεκατομμύρια δολάρια, με βάση την αξία των μετοχών που δίνει η εταιρεία στους εργαζομένους της. Πριν από μόλις ένα χρόνο, ο Ίλον Μασκ είχε αγοράσει την πλατφόρμα για 44 δισεκατομμύρια δολάρια.

Eιδικότερα, η εταιρεία σήμερα κοστολόγησε την τιμή της κάθε μετοχής της στα 45 δολάρια, σύμφωνα με πηγές που επικαλέστηκαν διεθνή ΜΜΕ, όπως Fortune, The Verge και The New York Times.

Σύμφωνα με το EFE, εσωτερικά έγγραφα αναφέρουν ότι «η εύλογη αγοραστική αξία καθορίζεται από το διοικητικό συμβούλιο» και αυτό το σώμα δεν έχει δημιουργηθεί επίσημα στο X μέχρι τώρα.

Ο Μασκ αγόρασε την πλατφόρμα πριν έναν περίπου χρόνο για 54,20 δολάρια ανά μετοχή με αποτέλεσμα το σύνολο της εταιρείας να εξαγορασθεί από τον δισεκατομμυριούχο για 44 δισεκατομμύρια δολάρια.

Όταν ο Μασκ συμφώνησε να πληρώσει σε αυτή την τιμή ανά μετοχή, το Twitter είχε δεχτεί επικρίσεις ότι ήταν πολύ χαμηλή.

Ωστόσο, τους επόμενους μήνες της εξαγοράς, οι αναταράξεις στην παγκόσμια οικονομία αλλά και οι αλλαγές του Μασκ έφεραν πτώση στην αξία του Twitter, πράγμα που κατέστησε τους τότε μετόχους κερδισμένους από τη συμφωνία.