Η X, η πλατφόρμα που ήταν παλαιότερα γνωστή ως Twitter, σταμάτησε να εμφανίζει τίτλους για συνδέσμους που δημοσιεύτηκαν στον ιστότοπο, αφού ο ιδιοκτήτης του ιστότοπου, Ίλον Μασκ θεώρηε ότι με τον τρόπο αυτό, οι αναρτήσεις, θα φαίνονται καλύτερα.

Οι σύνδεσμοι που δημοσιεύονται στο Twitter εμφανίζονται πλέον ως η εικόνα που περιλαμβάνεται στο άρθρο, καθώς και ως κείμενο στην αριστερή γωνία της εικόνας σημειώνοντας τον τομέα του συνδέσμου. Εάν οι χρήστες θέλουν να επισκεφτούν τη σελίδα, πρέπει να κάνουν κλικ στην εικόνα, αλλά αυτή εμφανίζεται ελαφρώς διαφορετική από τον τρόπο εμφάνισης των εικόνων που ανεβαίνουν στον ιστότοπο.

Ως πλατφόρμα πλέον, χρησιμοποιείται από τους περισσότερους οργανισμούς μέσων ενημέρωσης και ρεπόρτερ για την ανταλλαγή και τη συγκέντρωση ειδήσεων, αλλά οι αναφορές δείχνουν ότι η επισκεψιμότητα έχει μειωθεί μετά την εξαγορά. Τους τελευταίους μήνες, το NPR και η Australian Broadcasting Corporation (ABC) έχουν αποσυρθεί από τη χρήση του ιστότοπου.

Το ABC κατηγόρησε τις τοξικές αλληλεπιδράσεις στο X και την καλύτερη συσχέτιση με άλλες πλατφόρμες, ενώ ο Μασκ το κατηγόρησε για λογοκρισία.

Ο Μασκ ανέφερε αυτή την εβδομάδα ότι «σχεδόν ποτέ δεν διαβάζει ειδήσεις παλαιού τύπου πια» και είπε ότι ο αλγόριθμος X έχει βελτιστοποιηθεί σε σχέση με συνδέσμους για να διασφαλίσει ότι οι χρήστες θα παραμείνουν στον ιστότοπο όσο το δυνατόν περισσότερο.

Οι Financial Times ανέφεραν την περασμένη εβδομάδα ότι η διευθύνουσα σύμβουλος της X, Linda Yaccarino, πρόκειται να συναντηθεί με τις τράπεζες που χρηματοδότησαν 13 δισεκατομμύρια δολάρια από την εξαγορά του Twitter, για να εξηγήσει το σχέδιο αναζωογόνησης της εταιρείας, μετά την φυγή των διαφημιζόμενων από την υπηρεσία.

Τον περασμένο μήνα ο Μασκ είχε απειλήσει να μηνύσει το Anti-Defamation League για απώλεια εσόδων, λέγοντας ότι οι διαφημιστές πιέζονταν να αποσύρουν διαφημίσεις από την αμερικανική ομάδα πολιτικών δικαιωμάτων, η οποία ισχυρίστηκε ότι προσπαθούσε να κλείσει την εταιρεία του.

Σε μια δήλωση την Τετάρτη, το ADL επέμεινε στην έρευνά του ότι το X και άλλες πλατφόρμες έχουν σοβαρά προβλήματα με αντισημίτες και εξτρεμιστές, αλλά σημείωσε τη «δηλωμένη πρόθεση του X τις τελευταίες εβδομάδες να αντιμετωπίσει τον αντισημιτισμό και το μίσος στην πλατφόρμα».