Ο σάλος που προκλήθηκε από την αποκάλυψη του Γιώργου Λιάγκα δεν άφησε ασυγκίνητο το κοινό που χρησιμοποιεί το Twitter. Δεκάδες χρήστες «έλαβαν το μήνυμα» και η αναζήτηση της πραγματικής «γιαγιάς» Κασσελάκη ξεκίνησε.

Σφυρηλατημένοι από τις εκατοντάδες ώρες παρακολούθησης της εκπομπής «Φως στο Τούνελ», της Αγγελικής Νικολούλη, οι «Σέρλοκ Χολμς» του Twitter είχαν τις πρώτες ενδείξεις για το ποια μπορεί να βρισκόταν στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής και έδινε πληροφορίες για τον Στέφανο Κασσελάκη.

Οι πρώτες έρευνες στράφηκαν προς τους συνήθεις υπόπτους. Κάποια «ντοκουμέντα» γρήγορα εμφανίστηκαν χωρίς να «δέσουν» όμως την υπόθεση.

Λίγο αργότερα, ένα βίντεο «ήρθε στο φως» με διαπληκτισμό δύο γιαγιάδων, με τη μία να είναι η φερόμενη «γιαγιά-Κασσελάκη» (η πεθερά της ήταν η αδελφή του προπάππου του).

Αστραπιαία, όμως, άλλοι χρήστες έσπευσαν να πληροφορήσουν πως οι έρευνες κινούνται προς λάθος κατεύθυνση.

Ωστόσο, ήταν ένα άλλο πρόσωπο που κίνησε τις υποψίες πολλών χρηστών, οι οποίοι κατέληξαν εκεί συνδέοντας τις τέλειες…

Ένας χρήστης εμφάνισε μια νέα φωτογραφία από την επίμαχη συνομιλία Λιάγκα – «γιαγιάς Κασσελάκη», το οποίο δεν κατάφερε να βοηθήσει στην πραγματική ταυτότητα, καθώς τα γυαλιά και η περούκα μάλλον αποπροσανατόλιζαν την έρευνα, παρά τη βοηθούσαν.

Η απογοήτευση που κυρίαρχησε ήταν έκδηλη…

Ένα νέο ντοκουμέντο ήρθε να αναπτερώσει το ηθικό των ταλαιπωρημένων ήδη από την εντατική έρευνα χρηστών. Σε αυτό εμφανίζεται μια ηλικιωμένη που εμφανώς μοιάζει του Στέφανου και μιλά για μια «παράγκα» -ευθεία παραπομπή στα λαϊκά στρώματα.

Ήταν ολοφάνερο, πλέον, πως η έρευνα είχε βαλτώσει. Κανένα πειστικό τεκμήριο δεν είχε εμφανιστεί και οι έρευνες βρίσκονταν στο σκοτάδι. Τότε, μια νέα διάσταση ήρθε να δώσει μια φωτογραφία αρχείου που ανασύρθηκε από τη μητέρα του κομμουνισμού, τη Σοβιετική Ένωση. Σύμφωνα με άλλους χρήστες του Twitter, στο πίσω μέρος της φωτογραφίας υπήρχε γραμμένη με κόκκινο μελάνι η φράση: Бабушка будущего премьер-министра Греции, который доставит русского медведя в Средиземное море, на Арктур.

Η φράση δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ, αλλά κάποιοι θεώρησαν πως η λύση του μυστηρίου βρισκόταν κάτω από τη μυτή τους, προφανής και σιωπηλή. Όταν η παρακάτω φωτογραφία ανέβηκε στα social media όλοι γνώριζαν πως ήταν θέμα χρόνου να βρεθεί η «γιαγιά».

Όσο η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών είχε επαναπαυτεί, θεωρώντας πως η λύση του μυστηρίου ήταν κοντά, κάποιοι απλώς έκαναν πράξη το μότο του FBI (Follow the money) σε αυτές τις περιπτώσεις. Και έφτασαν πολύ μακριά. Πόσο; Ιδού!