Η Meta, στην οποία ανήκουν το Facebook, το Instagram και το WhatsApp, ανακοίνωσε ότι θα περικόψει 10.000 θέσεις εργασίας, όπως έγινε γνωστό την Τρίτη (14/03).

Αυτή η απόφαση, σύμφωνα με το BBC, έρχεται λίγους μήνες μετά την απόλυση 11.000 εργαζομένων από τον τεχνολογικό κολοσσό. Μάλιστα, ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, δήλωσε ότι οι περικοπές θα είναι «σκληρές» και αποτελούν μέρος μιας «αναδιάρθρωσης».

Εκτός από τις 10.000 θέσεις εργασίας που χάνονται, 5.000 ανοιχτές θέσεις εργασίας στην εταιρεία θα μείνουν ακάλυπτες. Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ δήλωσε στο προσωπικό ότι η ομάδα προσλήψεων θα είναι μια από αυτές που θα επηρεαστούν πρωτίστως από τις περικοπές.

«Θα ενημερώσουμε αύριο (15/03) τα μέλη της ομάδας προσλήψεων αν επηρεάζονται», ανέφερε την Τρίτη (14/03) σε υπόμνημα ο διευθύνων σύμβουλος της Meta. Ακόμα, ο ίδιος πρόσθεσε: «Αναμένουμε να ανακοινώσουμε αναδιαρθρώσεις και απολύσεις στις τεχνολογικές μας ομάδες στα τέλη Απριλίου 2023 και στη συνέχεια στις επιχειρηματικές μας ομάδες στα τέλη Μαΐου 2023».

Επίσης, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ τόνισε πως «σε έναν μικρό αριθμό περιπτώσεων, μπορεί να χρειαστεί ολόκληρη η χρονιά για να ολοκληρωθούν αυτές οι αλλαγές». Τέλος, ο ίδιος σημείωσε: «Τα χρονοδιαγράμματά μας για τις διεθνείς ομάδες θα είναι, επίσης, διαφορετικά και οι τοπικοί επικεφαλής θα ακολουθήσουν με περισσότερες λεπτομέρειες».

Photo credits: Shutterstock