Προς ακύρωση φαίνεται ότι οδηγείται η μονομαχία στο κλουβί μεταξύ του Μαρκ Ζούκερμπεργκ με τον Έλον Μασκ, αν κρίνουμε από τη δήλωση του ιδρυτή της Meta ότι ο αντίπαλός του «δεν είναι σοβαρός» και ότι «είναι η ώρα να προχωρήσουμε παρακάτω».

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα του, Threads, ο Ζούκερμπεργκ τόνισε ότι είχε προτείνει «πραγματική ημερομηνία» για τον αγώνα μεταξύ των δισεκατομμυριούχων της τεχνολογίας, αλλά ο Μασκ έψαχνε δικαιολογίες.

Ο ιδρυτής της Tesla και αφεντικό του “Χ” – πρώην Twitter – είχε αφήσει προηγουμένως να εννοηθεί μέσω της δικής του πλατφόρμας ότι ήταν έτοιμος για την αναμέτρηση ακόμη και τη Δευτέρα.

Οι δύο αντίπαλοι είχαν συμφωνήσει τον Ιούνιο να αναμετρηθούν πυροδοτώντας φρενίτιδα στα διεθνή ΜΜΕ, αλλά ο φραστικός πόλεμος περιεπλάκη τον Ιούλιο με τα εγκαίνια του “Threads”, της ανταγωνιστικής εφαρμογής του X, στο οποίο έσπευσαν να ανοίξουν λογαριασμούς πάνω από 100 εκατ. άτομα σε λιγότερο από μία εβδομάδα.

Ωστόσο, ο ρυθμός των εγγραφών μειώθηκε σταδιακά και το X διατηρεί το προβάδισμα με περίπου 350 εκατ. χρήστες – αν και ο Μασκ απείλησε με μήνυση το Facebook κατηγορώντας τη Meta του Ζούκερμπεργκ ότι χρησιμοποιεί «εμπορικά μυστικά» του Twitter και «άλλη πνευματική ιδιοκτησία» για να δώσει ώθηση στο Threads, κάτι που αρνείται κατηγορηματικά η Meta.

Την περασμένη εβδομάδα ο Ζούκερμπεργκ είχε προτείνει η μονομαχία στο κλουβί να γίνει στις 26 Αυγούστου. Την Παρασκευή ο υπουργός Πολιτισμού της Ιταλίας, Τζενάρο Σαντζουλιάνο,  είπε ότι μίλησε με τον Μασκ για να φιλοξενήσει η χώρα του τον αγώνα, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Ο ίδιος ο Μασκ είπε ότι το σκηνικό της αναμέτρησης θα παρέπεμπε στην αρχαία Ρώμη.

Zούκερμπεργκ: «Αν σοβαρευτεί ο Μασκ, γνωρίζει πώς να με βρει»

Αλλά την Κυριακή ο Ζούκερμπεργκ επανήλθε στο θέμα σημειώνοντας σε ανάρτησή του στο Meta:

«Ο Έλον δεν επιβεβαιώνει ημερομηνία, μετά λέει ότι χρειάζεται επέμβαση και τώρα ζητά αγώνα προπόνησης στην πίσω αυλή μου. Αν σοβαρευτεί ο Έλον ποτέ αναφορικά με πραγματική ημερομηνία και επίσημο αγώνα, γνωρίζει πώς να με βρει. Ειδάλλως, είναι η ώρα να προχωρήσουμε παρακάτω. Θα εστιάσω σε αγώνες με άτομα που παίρνουν στα σοβαρά το άθλημα».

Post by @zuck
View on Threads

Κι ο Μασκ σήκωσε το γάντι μέσω X αποκαλώντας «κότα» τον Ζούκερμπεργκ.

Νωρίτερα ο 52χρονος Μασκ είχε δημοσιεύσει μια ανταλλαγή μηνυμάτων του στην πλατφόρμα υποτίθεται μεταξύ του ιδίου και του 39χρονου Ζούκερμπεργκ, όπου του λέει ότι θα πάει τη Δευτέρα στο αρχηγείο της Μeta στο Πάλο Άλτο της Καλιφόρνια κι ότι ο αγώνας θα γίνει στο Octagon του Ζούκερμπεργκ, το οκτάγωνο ρίνγκ, όπου γίνονται οι αναμετρήσεις.

«Δεν έχω προπονηθεί αρκετά, πέρα από μια σύντομη αναμέτρηση με τον Λεξ Φρίντμαν [ επιστήμονα των Η/Υ] σήμερα. Αν και θεωρώ ότι είναι πολύ απίθανο, λόγω της διαφοράς μεγέθους μας, ίσως εσύ είσαι ο σύγχρονος Μπρους Λι και με κάποιο τρόπο θα νικήσω».

Πώς ξεκίνησε η ιδέα για την μονομαχία

Η ιδέα για τη μονομαχία ξεκίνησε τον Ιούνιο όταν ο Μασκ ανέφερε μέσω Twitter ότι ήταν έτοιμος για «μάχη σε κλουβί» με τον Ζούκερμπεργκ. Το αφεντικό της Meta, που έχει νικήσει πρόσφατα σε τουρνουά ζίου ζίτσου, σήκωσε το γάντι απαντώντας του απλά: «στείλε μου την τοποθεσία».

Ο Ίλον Μασκ επιβεβαίωσε πως θα αναμετρηθεί με τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ σε μία… επική τοποθεσία της Ιταλίας, χωρίς ωστόσο να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες. Σημειώνεται πως ο Ντέινα Γουάιτ, επικεφαλής του Ultimate Fighting Championship, μιλώντας στο podcast του Μάικ Τάισον, αποκάλυψε πως έχει ξεκινήσει συζητήσεις με αξιωματούχους στην Ιταλία σχετικά με τον αγώνα των δύο μεγιστάνων της τεχνολογίας.

Μίλησε με την Μελόνι ο Μασκ

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Μασκ την περασμένη εβδομάδα αποκάλυψε πως μίλησε και συμφώνησε μάλιστα με τη Τζόρτζια Μελόνι, ώστε η «μονομαχία» με τον ιδρυτή του Facebook, να πραγματοποιηθεί στην Ιταλία, σε μια «επική τοποθεσία» που θα δείχνει «σεβασμό στο παρελθόν και στο παρόν» της χώρας.

Παράλληλα, με τη λέξη «Gladiator», έδειξε πως είναι έτοιμος να πέσει στη «μάχη», παραπέμποντας παράλληλα και στη γνωστή ταινία με τον «μονομάχο» Ράσελ Κρόου από το 2000.

Ο Μασκ είπε ακόμα πως τον αγώνα θα οργανώσουν τα ιδρύματα που κατέχουν αυτός και ο Ζούκερμπεργκ, χωρίς την εμπλοκή του Ultimate Fighting Championship, θα υπάρχει Livestream στο Twitter και στο Facebook, ενώ όλο το σκηνικό θα θυμίζει… αρχαία Ρώμη.

Σύμφωνα με το Politico πάντως, το ιταλικό υπουργείο Πολιτισμού είπε πως το Κολοσσαίο δεν αποτελεί επιλογή για τη μονομαχία λόγω ανακαίνισης.

Οι συζητήσεις για την αναμέτρηση στο Κολοσσαίο

Ο επικεφαλής του UFC βρισκόταν σε συζητήσεις ώστε ο αγώνας των δύο «μονομάχων» να διεξαχθεί στο Κολοσσαίο. Ποιος θα είναι ο Χριστιανός και ποιος το Λιοντάρι;

Ο White αποκάλυψε πρόσφατα ότι έχει ξεκινήσει συζητήσεις με ανώτερους αξιωματούχους στην Ιταλία σχετικά με το ενδεχόμενο να φιλοξενηθεί ο πολυδιαφημισμένος αγώνας στο Κολοσσαίο της Ρώμης.

Η πολυαναμενόμενη μάχη μεταξύ των τεχνολογικών τιτάνων Ίλον Μασκ και Μαρκ Ζουκέρμπεργκ θα μπορούσε να βρει τον ιστορικό της τόπο διεξαγωγής στο εμβληματικό Κολοσσαίο της Ρώμης, σύμφωνα με τον επικεφαλής του UFC Dana White.

Παρόλο που ο Μασκ, CEO του Twitter, και ο Ζουκέρμπεργκ, επικεφαλής της Meta, δεν έχουν ακόμη οριστικοποιήσει την ημερομηνία του αγώνα, ο White επιθυμεί διακαώς να οργανώσει το θέαμα και πιστεύει ότι θα μπορούσε να αποφέρει έσοδα ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Μιλώντας στο podcast του Mike Tyson, ο White αποκάλυψε τα φιλόδοξα σχέδιά του: «Είναι αληθινό, είναι αληθινό, θέλουν να παλέψουν. Μιλούσαμε κυριολεκτικά για το Κολοσσαίο για αυτόν τον αγώνα. Θα ήταν ΜΜΑ. Μιλάμε. Δεν επιτρέπονται τα στεροειδή, αυτοί οι τύποι θα ελέγχονται για ναρκωτικά».

Ο White τόνισε τη σοβαρότητα της πιθανής αναμέτρησης, υπογραμμίζοντας την αφοσίωση του Ζουκέρμπεργκ στην προπόνηση ΜΜΑ και το υπόβαθρο του Μασκ στο τζούντο.

Περιέγραψε το όραμά του για ένα συναρπαστικό undercard που θα υποστηρίξει το κύριο γεγονός, σημειώνοντας την παγκόσμια απήχηση ενός αγώνα μεταξύ δύο από τα πλουσιότερα και με τη μεγαλύτερη επιρροή άτομα στον πλανήτη.

Ο White έκανε επίσης παιχνιδιάρικες εικασίες σχετικά με το μέγεθος του αγώνα, υπονοώντας με χιούμορ ότι ακόμη και μια αναμέτρηση μεταξύ πολιτικών, όπως ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν θα μπορούσε να ξεπεράσει τον ενθουσιασμό που θα προκαλούσε ένας αγώνας Μασκ εναντίον Ζούκερμπεργκ.