Με τον Δήμαρχο του Σαν Φρανσίσκο τα έβαλε ο Elon Musk, γιατί οι αρχές της πόλης έκαναν έρευνα στο Twitter έπειτα από καταγγελίες ότι κάποια από τα άδεια πλέον γραφεία μετατράπηκαν σε υπνοδωμάτια.

Στο κτίριο μετέβησαν ελεγκτές της πολεοδομίας -και όχι σώμα επιθεώρησης εργασίας- για να διαπιστώσουν αν το κτίριο χρησιμοποιείται όπως πρέπει από την άδεια του.

Το Forbes είχε αναφέρει ότι αίθουσες συνεδριάσεων στα άδεια πλέον γραφεία μετά τις μαζικές απολύσεις έχουν μετατραπεί σε «θλιβερά υπνοδωμάτια». Στους χώρους φιλοξενούνται και μηχανικοί από την Tesla και άλλες εταιρείες του Musk που κλήθηκαν να καλύψουν τα κενά.

Ο Musk, όπως αναφέρει το BBC, κατηγόρησε τις αρχές της πόλης ότι επιτίθενται στις εταιρείες που παρέχουν υπνοδωμάτια για τους «κουρασμένους υπαλλήλους», εμμέσως επιβεβαιώνοντας τους ισχυρισμούς.

Απαντώντας σε tweet δημοσιογράφου ραδιοφωνικού σταθμού στο Σαν Φρανσίσκο, ο Musk ζήτησε από την πόλη να βάλει σε προτεραιότητα τα παιδιά και να τα προστατεύσει από τη χρήση οπιοειδών (οι εθισμένοι στην φαιντανύλη, την ηρωίνη και άλλα οπιοειδή έχει ξεπεράσει κάθε ρεκόρ) – εμμέσως, δηλαδή, ζητούσε να μην ασχολούνται με όσα γίνονται στο Twitter.

Ο ίδιος εξάλλου προ ημερών είχε καλέσει το προσωπικό να απαντήσει αν θέλει να εργάζεται σε «ακραία ωράρια» προκαλώντας κύμα φυγής από την εταιρεία του.

Σε tweet, που αργότερα έσβησε, έγραψε ότι και ο ίδιος θα κοιμάται σε γραφείο μέχρι να «στρώσει την εταιρεία».

Με την εξαγορά της εταιρείας ο Musk αποφάσισε να τερματίσει την πολιτική της εργασίας από το σπίτι «για πάντα» για όλους τους εργαζόμενους που το ήθελαν.