Η TikToker Τζέσι Χάτς δημοσιεύει στον λογαριασμό της εντυπωσιακά βίντεο από ένα εξαιρετικά απομακρυσμένο πλωτό χωριό του Καναδά, όπου τα σπίτια ρυμουλκούνται από κόλπο σε κόλπο όλο το χρόνο, οι επισκέπτες φτάνουν με… υδροπλάνο και το τοπικό κατάστημα – ένα άλλο πλωτό κτίριο – απέχει 25 λεπτά με το σκάφος.

Ένα συναρπαστικό βίντεο που έχει δημοσιεύσει η ίδια, δείχνει ένα μικρό ρυμουλκό να μεταφέρει τα πλωτά ξύλινα σπίτια σε έναν κόλπο, ενώ ένα άλλο δείχνει πώς οι καμπίνες είναι όλες δεμένες μεταξύ τους με σχοινί.

Οι χρήστες των social media έχουν μείνει έκπληκτοι από το θέαμα των πλωτών σπιτιών. Μάλιστα, ένα βίντεο στο TikTok έχει συγκεντρώσει 7,9 εκατομμύρια προβολές μέχρι σήμερα.

Η 34χρονη Τζέσι εργάζεται στο Finn Bay Lodge, το οποίο διαθέτει καταλύματα και εστιατόρια. Η ίδια περιγράφει στη dailymail το συγκρότημα κατοικιών ως έναν «κόσμο που οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι υπάρχει».

Το συγκρότημα κατοικιών έχει χώρο για 16 επισκέπτες και 10 άτομα πλήρωμα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά επιβλέπεται από έναν μόνο φροντιστή το χειμώνα.

Όσον αφορά τη ρυμούλκηση των «πλωτών σπιτιών», η προετοιμασία είναι απαραίτητη – μαζί με καλές καιρικές συνθήκες. Η Τζέσι εξηγεί: «Ρεαλιστικά, θα μπορούσατε να ρυμουλκήσετε αυτά τα σπίτια με καλό καιρό για όσο χρειάζεστε. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα υπέροχο ρυμουλκό, χρήματα και βενζίνη για να το μεταφέρετε εκεί που χρειάζεται».

Πόσο κοστίζουν; Η Τζέσι αποκαλύπτει: «Εξαρτάται πραγματικά από το τι ψάχνετε» κιαι εξηγεί πως τα πλωτά σπίτια «επιπλέουν σε κορμούς που είναι παραταγμένοι και δεμένοι μεταξύ τους».

Τέσσερα άτομα ζουν μόνιμα σε πλωτά σπίτια, με δύο από αυτούς -τη Σάρα και το Ρόμπιν Κούπερ, σε απόσταση 20 λεπτών με το πλοίο στο Sunshine Bay – να είναι οι πιο κοντινοί γείτονες της Τζέσι.

«Ο Ρόμπιν έχει μεγαλώσει εδώ όλη του τη ζωή ζώντας στο νερό», λέει η Τζέσι. 

Οι περισσότεροι ταξιδιώτες πάνε για ψάρεμα, καγιάκ ή βαρκάδα. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, ενδέχεται να δουν πολλά άγρια ​​ζώα, από αρκούδες και φάλαινες φυσητήρες μέχρι όρκες, αετούς και μαύρες αρκούδες.