Ο όρος «μαύρη αγορά» που χρησιμοποιείται ευρέως στην Οικονομία δεν θα πρέπει πλέον να χρησιμοποιείται καθώς είναι ρατσιστικός, σύμφωνα με τη βρετανική εμπορική ένωση, UK Finance.

Η ένωση, που εκπροσωπεί μεταξύ άλλων και τράπεζες, κάλεσε σε τροποποίηση του όρου καθώς όπως ανέφερε ο τωρινός είναι «μη συμπεριληπτικός».

Συγκεκριμένα, η UK Finance πρότεινε την αντικατάσταση του όρου «μαύρη αγορά» με αυτόν της «παράνομης αγοράς» για την αποφυγή φυλετικών προκαταλήψεων ή διακρίσεων.

Σε άλλες προτάσεις της ένωσης, ο όρος για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο «black hat» (=μαύρο καπέλο) αναφέρεται ότι θα πρέπει να αντικατασταθεί με το «unethical» (=ανήθικος).

Ο Ντέιβιντ Πόστινγκς, διευθύνων σύμβουλος της UK Finance, δήλωσε ότι ο οργανισμός λαμβάνει τα γλωσσικά ζητήματα της κοινωνίας «εξαιρετικά σοβαρά» υπόψη του.

Ωστόσο, ο συντηρητικός βουλευτής των Τόρις, Νάιτζελ Μιλς χαρακτήρισε την πρόταση ως «woke ανοησία» προσθέτοντας ότι «θα περίμενε κανείς από τα αφεντικά των τραπεζών να έχουν στραμμένη την προσοχή τους προς την Οικονομία της χώρας και όχι σε αυτό».

Με πληροφορίες από Telegraph