Ένας σπάνιος πίνακας του Πίτερ Μπρίγκελ βρέθηκε κρεμασμένος πίσω από μια πόρτα σπιτιού στη βόρεια Γαλλία. Το «εξαιρετικό» έργο», όπως χαρακτηρίζεται βρισκόταν στην ίδια οικογένεια από το 1900.

Ο Malo de Lussac του οίκου δημοπρασιών Daguerre Val de Loire, που βρήκε τον πίνακα κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης εκτίμησης που ζήτησε η οικογένεια, η οποία επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία της, δήλωσε ότι δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που βρήκε.

«Είναι από εκείνα τα μοναδικά ευρήματα που συμβαίνουν μια φορά στην καριέρα σου. Είναι ένας πολύ ασυνήθιστος πίνακας όσον αφορά το μέγεθος και το γεγονός ότι βρίσκεται σε εξαιρετικά καλή κατάσταση», δήλωσε ο De Lussac.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, ζωγραφίστηκε μεταξύ 1615 και 1617, ενώ η αξία του ανέρχεται στα 800.000 ευρώ. Πρόκειται για την εκδοχή του «L’Avocat du village» (Ο δικηγόρος του χωριού), ένα θέμε με το οποίο ο Μπρίγκελ ασχολήθηκε σε περίπου 90 έργα του.

Σύμφωνα με τον Guardian το μοναδικό έργο θα πωληθεί στον οίκο δημοπρασιών Drouot στο Παρίσι συνοδευόμενος από πιστοποιητικό γνησιότητας.