Την ώρα που το θρίλερ με το αγνοούμενο υποβρύχιο συνεχίζει να εξελίσσεται και οι επιβαίνοντες έχουν πλέον οξυγόνο για λιγότερες από 48 ώρες, ένας δημοσιογράφος του CBS που έχει μπει στο εσωτερικό του αυξάνει την ανησυχία με τα λεγόμενά του.

Οι πέντε επιβαίνοντες του υποβρυχίου, που έδωσαν μια μικρή περιουσία για να δουν από απόσταση αναπνοής το ναυάγιο του Τιτανικού στον Ατλαντικό, βρίσκονται σε μεγάλο κίνδυνο και ήδη γίνονται έρευνες από συνεργεία διάσωσης, το Λιμενικό των ΗΠΑ και του Καναδά, ακόμα και σε βάθος 4.000 μέτρων.

υποβρύχιο

Το ταξίδι κόστους 250.000 δολαρίων κατ’ άτομο, ξεκίνησε από το Σεντ Τζονς στον Καναδά και φτάνει 600 χιλιόμετρα μακριά, στο σημείο που έχει ναυαγήσει ο Τιτανικός. Το Titan θεωρητικά καταδύεται περίπου 3.800 μέτρα για να δουν οι επιβαίνοντες το κουφάρι του Τιτανικού, ωστόσο κανείς δεν γνωρίζει τι έχει συμβεί και εξαφανίστηκαν τα ίχνη του.

Αυτό, πάντως, που τονίζει ο δημοσιογράφος του CBS David Pogue, μιλώντας στο BBC, είναι ότι οι επιβάτες σφραγίζονται σε μια κάψουλα. «Η χρήση του υποβρυχίου είναι πολύ απλή, σαν να παίζεις ένα παιχνίδι στο XBox, ωστόσο αν παγιδευτείς δεν υπάρχει εφεδρικό σύστημα για να διαφύγεις».