Συνεχίζονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. σε μία προσπάθεια να λυθεί το συντομότερο δυνατό ο γρίφος πίσω από το νέο έγκλημα, τη δολοφονία της 55χρονης Νικολίτσας Μητροπούλου. Θυμίζουμε πως η άτυχη γυναίκα βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της, την περασμένη Πέμπτη (27/7), από φιλικό της πρόσωπο το οποίο την αναζητούσε για μερικές ώρες. Το περιστατικό σημειώθηκε στην Πάτρα, στο διώροφο κτίσμα της οδού Μπουκαούρη 4.

Όπως αναφέρθηκε στο intronews.gr, στο ίδιο σπίτι, πριν από 7 χρόνια ακριβώς, στις 18 Ιουλίου του 2016 είχε βρεθεί βαριά χτυπημένη αδελφή του σημερινού θύματος, η Άννα Μητροπούλου, η οποία και εξέπνευσε μερικές ημέρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 27 Ιουλίου του 2016 στην εντατική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείο της Πάτρας στο Ρίο.

γρίφος
Το μοιραίο διώροφο στην οδό Μπουκαούρη στην Πάτρα

Για εκείνη την εγκληματική ενέργεια είχε κατηγορηθεί ο γιος της αδικοχαμένης 53χρονης Άννας, ο 28χρονος ανιψιός του σημερινού θύματος. Ο εν λόγω άνδρας ουδέποτε, ούτε στις Αρχές, ούτε στο δικαστήριο παραδέχτηκε την πράξη του. Παρ’ όλα αυτά καταδικάστηκε, ωστόσο έπειτα από μετατροπή της κατηγορίας από ανθρωποκτονία σε πρόκληση θανατηφόρας σωματικής βλάβης. Ο 35χρονος σήμερα, άνδρας εξέτισε την ποινή του και έκτοτε κυκλοφορεί ελεύθερος.

δολοφονία, Άννα Μητροπούλου, 28χρονος, Πάτρα, γρίφος
Η σύλληψη του 28χρονου (τότε), γιου της Άννας Μητροπούλου

Οι αντιφάσεις

Εκείνη την εποχή πάντως, ο 28χρονος ήταν εκείνος που ειδοποίησε το ΕΚΑΒ, όταν η 53χρονη μητέρα του βρέθηκε χτυπημένη στο σπίτι τους, χωρίς όμως να ενημερώσει τις Αρχές. Οι γιατροί όμως φρόντισαν να πουν στους αστυνομικούς πως η Άννα Μητροπούλου ήταν χτυπημένη βαριά, με τις Αρχές να εκκινούν έρευνα για να εξηγήσουν τα χτυπήματα.

Ο 28χρονος, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής, είχε προσαχθεί ως ύποπτος, με τις καταθέσεις του να… μπερδεύουν τους αστυνομικούς αφού έπεφτε σε αντιφάσεις. Όπως αναφερόταν τότε, τη μία έλεγε πως επιτέθηκαν ληστές στη μητέρα του, ενώ την άλλη ισχυριζόταν πως η άτυχη Άννα Μητροπούλου είχε ένα σοβαρό ατύχημα στο σπίτι. Συνυπολογίζεται πως πληροφορίες τότε ανέφεραν πως μάνα και γιος αντιμετώπιζαν ψυχολογικά προβλήματα. Αυτός ο γρίφος εν τέλει αποδείχθηκε εύκολος για τις Αρχές και μετέτρεψαν την προσαγωγή του σε σύλληψη.

Τι έλεγε, τότε, η Αστυνομία για τη σύλληψη του 28χρονου

«Συνελήφθη, σήμερα (28-7-2016) το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 28χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία.

Ειδικότερα, την (19-7-2016) το βράδυ, 53χρονη ημεδαπή, διεκομίσθη από την οικία της στην Πάτρα, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, σε νοσοκομείο της πόλης, έχοντας υποστεί σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και παρέμεινε νοσηλευόμενη στην μονάδα εντατικής θεραπείας, μέχρι χθες (27-7-2016) το μεσημέρι, όπου και απεβίωσε.

Στο πλαίσιο ερευνών των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, για τη διακρίβωση των συνθηκών θανάτου της 53χρονης, αξιοποιήθηκαν στοιχεία και πληροφορίες, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και την προσαγωγή του 28χρονου, υιού της θανούσας, χθες αργά το βράδυ.

Μετά την ολοκλήρωση του προανακριτικού υλικού από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών και την υποβολή του στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, εκδόθηκε σε βάρος του 28χρονου, ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή, για ανθρωποκτονία από πρόθεση και συνελήφθη.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών. Την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών».

γρίφος

Ο γρίφος «περνάει» από τις κάμερες και τις καταθέσεις

Η Αστυνομία έχει επικεντρωθεί στη λήψη καταθέσεων, τόσο των συγγενικών προσώπων, όσο και των γειτόνων. Οποιαδήποτε λεπτομέρεια η οποία μπορεί να φανεί χρήσιμη, ώστε να προστεθούν στοιχεία και να καταστεί ο γρίφος πιο ξεκάθαρος για τα πολύπειρα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.. Σημειώνεται πως αναζητείται προκειμένου να καταθέσει και ο 35χρονος, ανιψιός της αδικοχαμένης Νικολίτσας Μητροπούλου.

γρίφος

Παράλληλα γίνονται ενέργειες προκειμένου να συλλεχθεί βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της γύρω περιοχής. Ο γρίφος πάντως δεν φαίνεται να είναι δυσεπίλυτος για την ΕΛ.ΑΣ., καθώς έχει ήδη αναπτύξει κάποια σενάρια, ωστόσο κινείται με προσεκτικό τρόπο στην εξέταση πρωτίστως του τόπου του εγκλήματος.

Ειδικά πάνω σε αυτό το κομμάτι, οι Αστυνομικοί προβληματίζονται για το γεγονός πως στην περιοχή δεν υπάρχουν πολλές κάμερες, ενώ στο διώροφο υπάρχουν πολλαπλές είσοδοι, όπου υπάρχουν «τυφλά» σημεία. Η Σήμανση πάντως έκανε εξονυχιστικό έλεγχο και αναμένονται πολύ σύντομα τα αποτελέσματα.

Photo credits: thebest.gr