Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση της τοπικής κυβέρνησης να εξαιρεθεί η Νικόλ Κίντμαν από την υποχρεωτική καραντίνα για κορωνοϊό στο Χονγκ Κονγκ . Είναι ένα μέτρο που πρέπει να τηρούν όλοι οι ταξιδιώτες που φθάνουν στην πόλη. Η ηθοποιός πήγε στο Χονγκ Κονγκ για τις ανάγκες γυρισμάτων τηλεοπτικής σειράς, με τις αρχές να επικαλούνται το επάγγελμα της ως βασική αιτιολογία της απόφασης να εξαιρεθεί από το μέτρο.

Ειδικότερα, στο κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα, δεν κατονομάζεται η Κίντμαν και γίνεται λόγο για ένα «άτομο», η απρόσκοπτη επαγγελματική δραστηριότητα του οποίου «συμβάλει στην ανάπτυξη της οικονομίας του Χονγκ Κονγκ». Η 54χρονη έφτασε αεροπορικώς από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας που πλήττεται από την πανδημία και εθεάθη στην πόλη αυτήν την εβδομάδα.  Αντί να μείνει στα ξενοδοχεία καραντίνας, φέρεται να μένει σε μια πολυτελή έπαυλη στο The Peak, με εκτιμώμενο μηνιαίο ενοίκιο ή έως και 83.000 δολάρια.

Αυτό που έχει εξοργίσει τους πολίτες και γενικότερα όλο το διαδίκτυο, είναι ότι εντοπίστηκε όχι μόνο σε περιοχές για τις ανάγκες των γυρισμάτων, αλλά και στο Hill Road στη Sai Wan κι για ψώνια στο Queen’s Road Central.

Η ηθοποιός συμμετέχει στα γυρίσματα νέας σειράς του Amazon Prime Video με τίτλο «Expats». Σύμφωνα με το Deadline, η Νικόλ Κίντμαν είναι επίσης εκτελεστική παραγωγός της σειράς μέσω της εταιρείας της, Blossom Films. Η σειρά βασίζεται στο βιβλίο «The Expatriates» που έχει γράψει η γεννημένη στο Χονγκ Κονγκ από γονείς μετανάστες από την Κορέα, Αμερικανίδα συγγραφέας Janice Y.K. Lee. Τα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι εκείνη και η υπόλοιπη ομάδα των Expats θα βρίσκονται στο Χονγκ Κονγκ μέχρι τον Οκτώβριο.

#NicoleKidman – Το νέο viral hashtag στο Twitter

Η απαλλαγή της ηθοποιού από την καραντίνα έγινε σε μια κρίσιμη περίοδο για το Χονγκ Κονγκ, καθώς ενίσχυσε τους περιορισμούς εισόδου, απαιτώντας από εκείνους που φθάνουν από χώρες υψηλού κινδύνου, όπως οι ΗΠΑ να περάσουν 21 ημέρες σε καραντίνα και οι πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες από χώρες μεσαίου κινδύνου να μείνουν 14 ημέρες σε καραντίνα. Ένα νέο hashtag δημιουργήθηκε στο Twitter που κατακρίνει την απόφαση της κυβέρνησης και την στάση της ηθοποιού.

«Έχουμε κατοίκους του Χονγκ Κονγκ που δεν μπορούν να επιστρέψουν αν δεν είναι εμβολιασμένοι και παραμένουν 2-3 εβδομάδες σε καραντίνα, αλλά η Νικόλ Κίντμαν εισέρχεται έτσι απλά;» έγραψε ένας χρήστης στο Twitter, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Οι Ολυμπιονίκες απαιτείται να παραμείνουν σε καραντίνα, αλλά η Νικόλ Κίντμαν όχι επειδή είναι σταρ του Χόλιγουντ και πρέπει να γυρίσει τη σειρά “Expats”» αναφέρεται σε άλλο σχόλιο.