Την μοίρα αρκετών πριν από αυτόν, που αψηφούν τον κίνδυνο, είχε ο Remi Lucidi ή Remi Enigma, ένας daredevil των πόλεων, που συνήθιζε να σκαρφαλώνει σε πολύ ψηλά κτήρια και να βγάζει βίντεο καθώς βρίσκεται ουσιαστικά κρεμασμένος στο κενό. Ο Lucidi βρέθηκε νεκρός μετά από πτώση που είχε καθώς βρισκόταν σε έναν ουρανοξύστη ύψους 220 μέτρων στο Χονγκ Κονγκ.

Ο 30χρονος Remi Lucidi είχε καταγράψει πολλές περιπτώσεις ψηλών κτηρίων και δη ουρανοξυστών, που είχε σκαρφαλώσει στην κορυφή τους και κρεμόταν από ένα κάγκελο ή μια σκάλα, ενώ έχει διαπράξει αντίστοιχα τολμηρά πράγματα σε γερανούς, σε γέφυρες, σε πυλώνες, ακόμα και σε πύργους αναμετάδοσης.

Η πτώση του Lucidi έγινε την στιγμή που βρισκόταν στο 68ο όροφο του Tregunter Tower και μάλιστα ήταν δραματική, μιας και ο 30χρονος φέρεται να χτυπούσε τζάμια για να του ανοίξει κάποιος και να μπει μες στο κτήριο, με μια καμαριέρα να αναφέρει ότι ήταν μέσα σε ένα διαμέρισμα όταν άκουσε το χτύπημα.

Ο Remi Lucidi είχε φτάσει στον πύργο το προηγούμενο βράδυ και είχε πει ψέματα στην ασφάλεια του κτηρίου ότι επισκεπτόταν έναν φίλο του στον 40ο όροφο. Η κάμερα ασφαλείας δείχνει τον Lucidi να βγαίνει από το ασανσέρ στον 49ο όροφο και να ανεβαίνει με τις σκάλες για να φτάσει στον 68ο, όπου παραβίασε μια κλειδωμένη πόρτα για να βγει στην εξωτερική πλευρά και να βρεθεί στην οροφή.

Χωρίς εξοπλισμό ασφαλείας στις αναρριχήσεις του ο Remi Lucidi

Μάλιστα, πριν αποτολμήσει τα δικά του και καταλήξει να πεθάνει, ο Lucidi είχε αναρτήσει διάφορες φωτογραφίες στο Instagram από αντίστοιχες απόπειρες του στο παρελθόν.

Όπως είναι λογικό, το σώμα του διαλύθηκε από τέτοια πτώση και αυτό που αντίκρυσαν οι αστυνομικοί, ήταν αποκρουστικό. Δίπλα του είχε μια κάμερα με βίντεο από τις φορές που είχε σκαρφαλώσει σε κτήρια, ανάμεσα στα οποία ουρανοξύστες σε Ντουμπάι και Γαλλία και άλλες ψηλές κατασκευές στη Βουλγαρία.

Σε όλες τις περιπτώσεις, ο Remi Lucidi δεν είχε κανέναν εξοπλισμό ασφαλείας. Είναι χαρακτηριστική η φορά που κρεμόταν από μια καμινάδα στη Γαλλία, που βρισκόταν σε ύψος 300 μέτρων.

Η σελίδα του στο Instagram έχει γεμίσει με αναφορές στον θάνατό του και κόσμο που εκφράζει την θλίψη του για έναν «νεαρό εξερευνητή».

Οι κινεζικές αρχές θα συνεχίσουν την έρευνα γύρω από τον θάνατό του, καθώς θα πρέπει να δώσουν αναφορά στις γαλλικές αρχές, καθότι ο Lucidi ήταν Γάλλος πολίτης.

* Με πληροφορίες από Dailymail