«Δεν είναι ποτέ αργά να έχεις μία χαρούμενη παιδική ηλικία» αναφέρει η Laverne Cox αντικατοπτρίζοντας τα παιδικά χρόνια εκατομμυρίων trans ατόμων τα οποία μεγάλωσαν νιώθοντας ότι ζουν σε «λάθος» σώμα. Η 50χρονη διεμφυλική ηθοποιός και η Mattel συνεργάζονται για την πρώτη trans Barbie, εν όψει των γενεθλίων της.

«Ως παιδί, ήθελα μία κούκλα Barbie τόσο πολύ αλλά η μαμά μου δεν με άφηνε ως αγοράκι να αγοράσω μία. Κάνοντας ψυχοθεραπεία, η ψυχολόγος μου είπε ότι δεν είναι αργά να ικανοποιήσω το εσωτερικό μου παιδί και πήγα και πήρα στον εαυτό μου μία.

Τα περασμένα Χριστούγεννα η μητέρα μου μου έστειλε για δώρο μία κούκλα Barbie και ήταν ό,τι πιο συγκινητικό.

Τώρα, χιλιάδες παιδιά σαν και εμένα μπορούν να παίζουν με μία κούκλα με την οποία θα ταυτίζονται» αναφέρει η υποψήφια για βραβείο Emmy ηθοποιός.

Η σταρ της σειράς «Orange is the new black» δήλωσε την ευγνωμοσύνη της προς την εταιρεία για την κίνηση αυτή και τόνισε τη σημασία της. «Σε αυτό το περιβάλλον, στο οποίο τα trans παιδιά δέχονται συνεχώς επιθέσεις, αυτή η στιγμή μπορεί να θεωρηθεί γιορτή για την τρανς κοινότητα. Θέλουμε να γίνουμε ένας χώρος για να ονειρεύονται, να κατανοούν και να τους υπενθυμίζεται ότι τα trans άτομα είναι πανέμορφα», τόνισε.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Laverne Cox (@lavernecox)

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Laverne Cox (@lavernecox)

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Instagram

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr: 

Δήμητρα Παπαδοπούλου: Η ιστορία πίσω από τη θρυλική ατάκα «Εγώ πότε θα γίνω μάνα;»

Αυλαία έριξε η εκπομπή της Ellen DeGeneres – Η «συγγνώμη» για το εργασιακό bullying και ο απολογισμός 19 ετών

Η σειρά με την κορυφαία πρώτη σεζόν ever επιστρέφει με πρωταγωνίστρια-έκπληξη