Το τελευταίο εικοσιτετράωρο η Angelina Jolie και ο Brad Pitt βρίσκονται στην επικαιρότητα, μετά τις αποκαλύψεις που βρήκαν το φως της δημοσιότητας, σχετικά με τον άγριο καυγά σε ιδιωτική πτήση, το 2016. Μάλιστα, ήταν και η αιτία για να πέσουν οι τίτλοι τέλους στον γάμο τους και να βρεθούν στη συνέχεια στα δικαστήρια.

Με δημοσιεύματα της Page Six, αποκαλύφθηκε σε πρώτη φάση πως η ηθοποιός ήταν εκείνη που βρίσκοταν πίσω από τη μήνυση στο FBI, με το κωδικό όνομα Jane Doe, για το λόγο ότι η υπόθεση είχε κλείσει, χωρίς ο Pitt να συλληφθή για την επιθετική του συμπεριφορά.

Ο καυγάς φαίνεται να ξεκίνησε μετά από χαρακτηρισμό που χρησιμοποίησε ο Brad Pitt για τον έναν του γιο, αφού τον σύγκρινε με μακελάρη του Κόλουμπαϊν, ένας εκ των τελειόφοιτων που σκόρπισαν τον θάνατο στο σχολείο του Κολοράντο το 1999. Μάλιστα, στη συνέχεια κατηγόρησε την Angelina πως εκείνη κατέστρεψε την οικογένειά τους και την αποκάλεσε «τρελή».

«Το Τμήμα Παιδιών και Οικογενειακών Υπηρεσιών της Κομητείας του Λος Άντζελες κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Pitt, ο οποίος στο παρελθόν είχε παραδεχτεί ότι είχε προβλήματα με το αλκοόλ, δεν κακοποίησε σωματικά κανένα από τα παιδιά του, οπότε απαλλάσσεται από όλες τις κατηγορίες»  ήταν το πόρισμα των Aρχών για τον ηθοποιό.

Στην κατάθεση της, η Jolie δήλωσε πως υπήρξε ένταση μεταξύ της ίδιας και του πρώην συζύγου της, προσθέτοντας ότι οι πράξεις του την έκαναν να νιώθει σαν να ήταν η ίδια «όμηρος». Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, ο ηθοποιός συμπεριφερόταν σαν«τέρας», σύμφωνα με την ηθοποιό, καθώς παραπονιόταν ασταμάτητα και ούρλιαζε στα παιδιά. Επιπλέον, στην περιγραφή της ανέφερε πως ο Pitt είχε καταναλώσει δύο ή τρία ποτά, τα οποία «δεν ήταν μεγάλη ποσότητα αλκοόλ» για εκείνον και πρόσθεσε ότι «τον είχε δει να πίνει ένα ολόκληρο μπουκάλι βότκα» στο παρελθόν.

Ο καυγάς συνεχίστηκε με την Jolie να ισχυρίζεται πως ο σύζυγός της της φώναξε και την άρπαξε από το κεφάλι, κουνώντας την, λίγο πριν χτυπήσει «την οροφή του αεροπλάνου περίπου τέσσερις φορές». Στη συνέχεια, την έσπρωξε στον τοίχο του μπάνιου και φώναζε πως: «Την ξεσηκώνεις αυτή την οικογένεια», αναφέρει η έκθεση. Δύο από τα παιδιά τους ήταν έξω, και τα δύο έκλαιγαν, και το ένα ρώτησε: «Είσαι καλά, μαμά;» Αργότερα, ο Pitt έσπρωξε την Jolie καθώς προσπαθούσε να πάρει αγκαλιά τα παιδιά και τους φώναξε: «Όχι, δεν είναι καλά. Καταστρέφει αυτή την οικογένεια. Είναι τρελή».

Σε εκείνο το σημείο, ένα από τα παιδιά φώναξε: «Όχι αυτή δεν είναι, εσύ είσαι, εσύ, ρε μαλ@@@», σύμφωνα με την επίσημη έκθεση. Έπειτα, ο ηθοποιός κινήθηκε επιθετικά προς το παιδί, αλλά η Jolie τον κράτησε πίσω, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στην πλάτη και τον αγκώνα της.

Στο τέλος της πτήσης, η Jolie ισχυρίστηκε, ότι ο Pitt δεν άφηνε τα παιδιά να φύγουν για περίπου 20 λεπτά όταν η τότε σύζυγός του, του είπε ότι θα τα πήγαινε σε ένα ξενοδοχείο για να ξεκουραστούν. Εκείνος ότι φώναξε: «Δεν μου παίρνεις τα παιδιά μου» και την έσπρωξε, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της. Η ηθοποιός υπέβαλε στο FBI φωτογραφίες από τους τραυματισμούς της, αλλά δεν ασκήθηκε ποτέ ποινική ενέργεια εναντίον του.

Brad Pitt: Έδωσε 20,5 εκατ. δολάρια στα θύματα από τον τυφώνα Κατρίνα

Την ίδια ώρα, όσο τα έγγραφα από το FBI πλήττουν την εικόνα του Brad Pitt, ο ηθοποιός έκλεισε και μια άλλη υπόθεση. Ειδικότερα, τα θύματα του τυφώνα Κατρίνα, που έπληξε την Αμερική το 2005, του είχαν κάνει αγωγή για σπίτια που τους είχε χτίσει στη Νέα Ορλεάνη, με κακές υποδομές. Έναν χρόνο μετά τον τυφώνα ο ηθοποιός μέσω του μη κερδοσκοπικού ιδρύματος που διευθύνει, «Make It Right Foundation» ξεκίνησε να χτίζει οικονομικά σπίτια για τους κατοίκους του Lower Ninth Ward, οι οποίοι είχαν χάσει τα πάντα.

Αν και βοήθησε να βρεθούν εκαττομύρια δολάρια για την κατασκευή των σπιτιών και ξόδεψε μάλιστα, πολλά χρήματα και από την προσωπική του περιουσία, δεν έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε, όπως φάνηκε. Τα σπίτια που πωλήθηκαν στις άτυχες οικογένειες έναντι 150.000 δολαρίων το καθένα, αποδείχθηκαν ελαττωματικά. Οι κάτοικοι προχώρησαν σε μήνυση εις βάρος του ηθοποιού, απαιτώντας αποζημίωση ύψους 20,5 εκατ. δολαρίων συνολικά, την οποία και τακτοποίησε. Σύμφωνα με τους Times-Picayune/The New Orleans Advocate, 107 άνθρωποι που εντάχθηκαν στο εν λόγω πρόγραμμα του δικαιούνται να λάβουν 25.000 $ ο καθένας ως αποζημίωση.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Η αποκάλυψη που εντείνει τις θεωρίες συνωμοσίας για το θανατηφόρο τροχαίο

Cobra Kai: Στην 5η σεζόν θα γίνει η επικότερη μάχη της σειράς (trailer)

Amber Heard: Της έκαναν πρόταση να παίξει σε ταινία πορνό – Μυθική η αμοιβή που της πρότειναν