Ο Χάφθορ Γιούλιους Μπιόρνσον, αυτός ο δυνατός τύπος που είναι γνωστός τόσο για τα ρεκόρ του όσο και για τη συμμετοχή του στην επιτυχημένη σειρά «Game of Thrones» ως το «Βουνό», επιχείρησε για ακόμη μια φορά κάτι ριψοκίνδυνο.

Προσπάθησε να σηκώσει μία μπάρα 252 κιλών σε bench press στο διαγωνισμό που διεξήχθη στο «Thor Power Gym», κουβαλώντας το επίτευγμα των 501 κιλών σε deadlift το 2020, που ήταν παγκόσμιο ρεκόρ. Τελικά αυτή τη φορά τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καλά για τον ίδιο, αφού τραυματίστηκε στην προσπάθεια του αυτή, με την Sun να γράφει πως «ο αριστερός θωρακικός μυς αποσπάστηκε από το οστό».

Σημειώνεται πως ο Μπιόρνσον επέστρεψε στην άρση βαρών μετά από δύο χρόνια πυγμαχίας με στόχο να σπάσει τα παγκόσμια ρεκόρ του.

Πάντως σε όλη την καριέρα του ο Μπιόρνσον ήταν επαγγελματίας μπασκετμπολίστας (Basket Reykjavík και FSu Selfoss basketball), κέρδισε το «Europe’s Strongest Man» 5 φορές (δυνατότερος άνδρας στην Ευρώπη), το «World’s Strongest Man» (ο πιο δυνατός άνθρωπος στον κόσμο), το Strongman Champions League 3 φορές, το «Jón Páll Sigmarsson Classic», ο ισχυρότερος άνδρας της Ισλανδίας 10 φορές και το «Arnold Strongman Classic» (3 φορές).