Ρήξη πρόσθιου χιαστού και μηνίσκου στο αριστερό γόνατο. Οκτώ μήνες εκτός γηπέδων. Το σοκ για τον Νεϊμάρ είναι πολύ μεγάλο. Ο 31χρονος ποδοσφαιριστής τέθηκε πρακτικά νοκ άουτ για το υπόλοιπο της σεζόν.

Το κακό συνέβη στην αναμέτρηση της Βραζιλίας με την Ουρουγουάη (2-0 υπέρ της «Σελέστε») για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2026. Με το που χτύπησε ο «Νέι», ήταν ολοφάνερο πως ήταν κάτι πολύ σοβαρό. Πράγμα δυστυχώς που επιβεβαίωσαν οι μετέπειτα εξετάσεις.

Τι έγραψε ο Νεϊμάρ μετά τον τραυματισμό του

«Είναι μια πολύ στενάχωρη στιγμή, η χειρότερη της ζωής μου. Ξέρω πως είμαι δυνατός… Αλλά αυτή τη φορά θα χρειαστώ την υποστήριξη της οικογένειας και των φίλων μου. Δεν είναι ποτέ εύκολο να τραυματίζεσαι, να κάνεις χειρουργείο και μετά να το κάνεις ξανά μετά από μόλις τέσσερις μήνες. Έχω πίστη, το αφήνω στα χέρια του Θεού», έγραψε στα social media, λίγες ώρες μετά τον τραυματισμό του, ο Νεϊμάρ.

Η Αλ Χιλάλ, λίγο καιρό αφότου έδωσε 90 εκατ. ευρώ στην Παρί Σεν Ζερμέν για τον Βραζιλιάνο σταρ – και μυθικό μισθό για 2ετές συμβόλαιο στον παίκτη – βλέπει με απόγνωση να τον χάνει για ολόκληρη σεζόν.

Του έστειλε μήνυμα «Γύρισε πιο δυνατός», αρκετοί σχολίασαν πως το έκανε φτιάχνοντας ένα γραφιστικό με τη στιγμή του τραυματισμού του Νεϊμάρ, κάτι που δεν συνηθίζεται, καθόλου, ως εικόνα σε αυτές τις περιπτώσεις – είναι μάλλον άκομψο.

Μήνυμα συμπαράστασης στον άλλοτε συμπαίκτη του έστειλε και Λιονέλ Μέσι. «Κράτα γερά» του έγραψε, ανεβάζοντας μια κοινή φωτογραφία των δυο τους από την περίοδο που αγωνίζονταν στην Μπαρτσελόνα – και όχι στην Παρί Σεν Ζερμέν. Αυτό το κεφάλαιο ο Αργεντινός δεν θέλει καν να το θυμάται…

Νεϊμάρ

Πέρα από το ατυχές του γεγονότος, οφείλει κανείς να σταθεί στους πολλούς σοβαρούς τραυματισμούς που είχε τα τελευταία χρόνια ο Νεϊμάρ. Έχασε πολλά και σημαντικά ματς. Είναι άτυχος, ναι. Αλλά μήπως και η συχνά άστατη εξωγηπεδική ζωή του δεν έχει βοηθήσει το σώμα του; Μήπως ποτέ δεν προπονήθηκε όσο σκληρά έπρεπε ώστε να δυναμώσει και να είναι πιο ανθεκτικός;

Οι ερωτήσεις ακούγονται καιρό, κάποια στιγμή θα τεθούν και πιο δυνατά. Όχι τώρα, όχι ακόμα. Το timing είναι τουλάχιστον άβολο για κράξιμο. Τώρα προέχει το «περαστικά».