Ένα χτύπημα από τα πολλά που συμβαίνουν σε έναν αγώνα μπάσκετ. Σκληρό, αλλά σε πρώτη ανάγνωση όχι κάτι το φοβερό. Κι όμως, δυστυχώς, δεν ήταν απλό πράγμα. Κάθε άλλο. Ο Μπόρισα Σίμανιτς έχασε το νεφρό του εξαιτίας της αγκωνιάς που «έφαγε» στο παιχνίδι της Σερβίας με το Νότιο Σουδάν για το Μουντομπάσκετ 2023!

Εννοείται πως ο Σέρβος μπασκετμπολίστας τέθηκε νοκ άουτ από τη συνέχεια του τουρνουά ενώ υπάρχουν ανησυχίες και για την καριέρα του, τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον.

Το κακό συνέβη λίγα λεπτά πριν από τη λήξη της αναμέτρησης. Ο παίκτης, που είχε περάσει στο παρκέ ως αλλαγή μολις 2 λεπτά πριν δεχτεί το χτύπημα, μεταφέρθηκε εν συνέχεια σε νοσοκομείο στη Μανίλα, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Αρχικά φάνηκε να γλιτώνει τα χειρότερα και οι ανακοινώσεις ήταν καθησυχαστικές, αλλά εμφανίστηκαν επιπλοκές στο χειρουργείο που ανάγκασαν τους γιατρούς να αφαιρέσουν το νεφρό του 25χρονου Σέρβου διεθνούς άσου.

Ο Νούνι Ομότ, ο παίκτης που τραυμάτισε τον Σίμανιτς, είπε τα εξής: «Έμαθα πως πήγε στο νοσοκομείο. Ζητώ συγνώμη από τα βάθη της καρδιάς μου. Δεν ήθελα να τον χτυπήσω, δεν είμαι βρώμικος παίκτης. Του εύχομαι ταχεία ανάρρωση και προσεύχομαι γι’ αυτόν». Για την ιστορία, οι διαιτητές δεν χρέωσαν καν με φάουλ τον Αφρικανό φόργουορντ.