Δεν είναι το πρώτο και προφανώς δεν θα είναι και το τελευταίο περιστατικό που επιβεβαιώνει το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το ΕΣΥ. Ένα εξάχρονο αγοράκι περιφερόταν για ώρες με αιμορραγία στο αυτί και εκτός ότι ταλαιπωρήθηκε, έκανε τους γονείς του να αγωνιούν.

Όλα συνέβησαν την περασμένη Κυριακή όταν ο μικρός έπεσε με το πατίνι και χτύπησε στο κεφάλι. Αμέσως μετά το χτύπημα άρχισε να τρέχει αίμα μέσα από το αυτί του και οι γονείς τον πήραν και τον πήγαν στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης. Και κάπου εκεί άρχισαν τα προβλήματα καθώς ο τομογράφος του νοσοκομείου ήταν χαλασμένος.

Οι γιατροί συνέστησαν μεταφορά του στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος», όπου όμως ο τομογράφος δεν έχει πρωτόκολλα για παιδιά κάτω των 10 ετών και κανείς δεν ήθελε να πάρει την ευθύνη. Το παιδί επέστρεψε στο Ιπποκράτειο με τη βόλτα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης να γίνεται με ασθενοφόρο του «Χαμόγελου του Παιδιού» κι ενώ το αίμα εξακολουθούσε να τρέχει.

Άμα τη δεύτερη άφιξη στο Ιπποκράτειο, οι γιατροί αποφάσισαν ότι το αγοράκι θα έπρεπε να πάει σε ιδιωτική κλινική με έξοδα του νοσοκομείου για να γίνει η αξονική τομογραφία.

Το παιδί αιμορραγούσε για περίπου 3 ώρες και είχε κάκωση στο λιθοειδές οστό και τώρα είναι καλά στην υγεία του αν και παραμένει νοσηλευμένο στο Ιπποκράτειο.

«Οδύσσεια»

Ο πατέρας του 6χρονου αγοριού μίλησε στο MEGA για όλα όσα έζησε και την αγωνία του με το παιδί να μη μπορεί να βγάλει μια αξονική.

«Τραβήξαμε μία Οδύσσεια. Περίπου κατά τη 1 το μεσημέρι χτύπησε το παιδάκι μας έξω από το σπίτι. Σε 5-6 λεπτά ήρθε το ΕΚΑΒ, μεταφερθήκαμε άμεσα και μας μετέφερε στο Ιπποκράτειο. Εκεί έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις, όλοι οι γιατροί έπεσαν πάνω από το κεφάλι του παιδιού για να κάνουν το καλύτερο που μπορούσαν.

Το νοσηλευτικό προσωπικό ήταν άριστο, μας αντιμετώπισαν όπως έπρεπε. Την αιμορραγία δεν την σταμάτησαν, η αιμορραγία σταμάτησε περίπου στις 7 το απόγευμα. η μεταφορά έγινε με ασθενοφόρο του «Χαμόγελου του Παιδιού», γιατί έχουν συνεργασία από ό,τι γνωρίζω».

Στο MEGA μίλησε και ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Ιπποκράτειου, Χρήστος Τζελέπης, και αποκάλυψε ότι είναι η 2η φορά μέσα σε τρεις μήνες που χαλά ο αξονικός τομογράφος.

«Γενικά να πούμε ένα συγγνώμη από το ΕΣΥ για την ταλαιπωρία. Το Ιπποκράτειο έπεσε πάνω στο από το παιδί. Είναι λάθος ότι δεν υπάρχει αξονικός τομογράφος. Υπάρχει καινούριος είναι από τους καλούς, αλλά ήταν χαλασμένος για τεχνικά ζητήματα για μία λυχνία. Ήταν χαλασμένος από την Παρασκευή και χθες άρχισε να λειτουργεί. Μας ενημέρωσαν ότι επειδή είναι χαλασμένος ο δικός μας, γι’ αυτόν τον λόγο εφημερεύει ο Άγιος Παύλος. Θα πρέπει να αναζητηθούν οι ευθύνες από αυτούς που όρισαν τον «Άγιο Παύλο» για τα παιδιατρικά περιστατικά».

«Υπάρχει ένας 2ος αξονικός τομογράφος που ήρθε από το Κέντρο Υγείας Τούμπας, ο οποίος είναι στο νοσοκομείο εδώ και 3-4 μήνες και ακόμα δεν έχει μπει σε λειτουργία. Θα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις από την διοίκηση. Υπάρχουν 8 συνάδερλφοι που δουλεύουν τον αξονικό τομογράφο και οι 3 από αυτούς στο τέλος του χρόνου βγαίνουν σε σύνταξη».