Ο Ed Sheeran, όσο παράξενο κι αν ακούγεται, αποκάλυψε ότι δεν έχει κινητό τηλέφωνο, παρά τα εκατομμύρια που βγάζει. Ο Βρετανός τραγουδιστής δεν έχει smartphone από το 2015, αφού ένιωθε πιεσμένος από την ιδέα να μείνει σε επαφή με πολλούς ανθρώπους. Αυτά τα συναισθήματα αναδύθηκαν ξαφνικά μετά την ολοκλήρωση της παγκόσμιας περιοδείας του «Χ». Έτσι, εξήγησε τι συνέβη πριν από επτά χρόνια κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο podcast του The Collector’s Edition .

Ο Ed Sheeran είπε: «Πραγματικά απογοητεύτηκα από το τηλέφωνο. Το να απαντήσω αμέσως στα μηνύματα με αγχώνει». Επέλεξε, λοιπόν, αντί να απενεργοποιήσει τις ειδοποιήσεις ή απλώς να προσλάβει έναν social media manager, να απαλλαχθεί παντελώς από αυτό. Σίγουρα αυτή η απόφαση είναι εξωπραγματική για μερικούς ανθρώπους το 2022. Το κινητό είναι η επέκταση του χεριού μας, ενώ για πολλούς αποτελεί απαραίτητο εργαλείο στη δουλειά τους.

Είπε ότι η απόφαση απεδείχθη σωτήρια για την ψυχική του υγεία. «Ήταν, σαν ένα βαρύ πέπλο που μόλις σηκώθηκε… Δεν έκοψα τόσο την επαφή με τους ανθρώπους, απλώς περιόρισα την επαφή με τους ανθρώπους», είπε στο podcast. «Τώρα, έχω ένα email και κάθε λίγες μέρες ανοίγω το laptop μου και απαντάω σε 10 email τη φορά. Μετά επιστρέψω στη ζωή. Μην αισθάνεστε καταβεβλημένοι από αυτά».

Επίσης, παραπονέθηκε πώς όταν έβγαινε έξω με τους φίλους του, αυτοί ασχολούνταν περισσότερο με τα τηλέφωνά τους παρά με τη συζήτηση. Μάλιστα είπε ότι τώρα έχει δεθεί περισσότερο με κοντινά του άτομα. Έκανε μια εξαίρεση πέρυσι και πήρε κινητό, ώστε οι εργαζόμενοι του NHS να μπορούν να τον παρακολουθούν και να τον εντοπίζουν εάν βγει θετικός στον κορωνοϊό ή αν έλθει σε στενή επαφή.

Ο Sheeran είπε στην Jessie Ware στο podcast της Table Manners ότι οι αρχές προσπαθούσαν να τον «πιάσουν» αλλά δεν υπήρχε τρόπος να επικοινωνήσουν μαζί του. Έτσι αγόρασε ένα Nokia 3310. Μάγκας;