Αν κάτι σου μαθαίνει ο αθλητισμός, εκτός των άλλων, αυτό είναι η πειθαρχία. Έχουμε δει βέβαια αθλητές μεγάλου βεληνεκούς να χάνουν την ψυχραιμία τους, είτε κατά τη διάρκεια ενός αγώνα είτε με το τέλος του. Ο Christiano Ronaldo δεν αποτελεί εξαίρεση, με το περιστατικό με τον 14χρονο οπαδό της Έβερτον, να είναι επιεικώς απαράδεκτο.

Ο ποδοσφαιριστής δεν μπόρεσε να διαχειριστεί την ήττα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από την Έβερτον και κατά την αποχώρηση του από το γήπεδο, την πλήρωσε ένας οπαδός. Συγκεκριμένα, ο Ronaldo καθώς περνούσε από μπροστά του, έριξε με δύναμη το κινητό που κρατούσε ο νεαρός, χτυπώντας του το χέρι.

Ο σταρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θέλησε να απολογηθεί για το συμβάν και έγραψε σε ανάρτηση του στο Instagram: «Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη για το ξέσπασμά μου και, αν είναι δυνατόν, θα ήθελα να προσκαλέσω αυτόν τον οπαδό να παρακολουθήσει έναν αγώνα στο Old Trafford ως ένδειξη ευ αγωνίζεσθαι και αθλητικού πνεύματος».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Cristiano Ronaldo (@cristiano)

Η μητέρα του 14χρονου από την άλλη, που παραχώρησε συνέντευξη στην Telegraph άφησε αιχμές για τον Christiano Ronaldo.

«Η συγγνώμη ή η έλλειψη της συγγνώμης, με εκνεύρισε ακόμη περισσότερο. Σκέφτηκα πόσο αγενές είναι να λες σε όλους ότι έχεις ζητήσει συγγνώμη ενώ δεν το έχεις κάνει. Εντάξει, πρέπει να το ποστάρει στα social media, αλλά θα έπρεπε να απολογηθεί και στο παιδί μου. Είχε αρκετές ώρες για να το συλλογιστεί. Έπρεπε να βρει τα στοιχεία μας, να το κάνει ιδιωτικά, να μιλούσε μαζί μας και μετά να το έκανε γνωστό. Θα ήμουν χαρούμενη μ’ αυτό.

Υπάρχει πολύς κόσμος με υψωμένα κινητά. Ο Jacob ήταν στην δικιά του πραγματικότητα. Ενώ έβγαινε από το γήπεδο ο Jacob μου είπε ότι θα βγάλει βίντεο τον Ronaldo που έχει χτυπήσει και εγώ ήμουν σε φάση, εντάξει. Δεν πέρασε κάτι από το μυαλό μου. Δεν κοιτούσε καν τον Ronaldo. Κοιτούσε τι είχε κάνει στο πόδι του και δεν κατάλαβε τι συνέβη μέχρι που το κινητό έπεσε κάτω. Μπορείτε να καταλάβετε το σοκ στο πρόσωπο του Jacob. Με κοίταξε και ήταν σε φάση, Θεέ μου, μόλις συνέβη αυτό.

Αυτή ήταν η αντίδραση. Ο Ronaldo ήξερε ότι θα βρίσκονται παιδιά εκεί. Τους έδινε το χέρι πριν από τον αγώνα και στο τέλος το πράγμα ήταν πολύ διαφορετικό γιατί είχαν χάσει. Λοιπόν, αυτό είναι το παιχνίδι, έτσι δεν είναι; Δεν μπορείς να κερδίζεις πάντα.

Αν σου έκανε κάτι τέτοιο κάποιος στον δρόμο, κατά πάσα πιθανότητα θα τον συλλάμβαναν και θα τον περνούσαν από ανάκριση. Ο Ronaldo είναι κι αυτός πατέρας και είμαι σίγουρος ότι αν ήταν κανένας νορμάλ άνθρωπος ο οποίος είχε πάρει το παιδί του στο γήπεδο Σάββατο απόγευμα και συνέβαινε κάτι τέτοιο, θα ήταν αναστατωμένος και σοκαρισμένος επίσης».

«Δεν θέλω να τον ξαναδώ»

Σε συνέχεια της συνέντευξης, η μητέρα του Jacob εξήγησε πως ήταν η πρώτη φορά που πήγαιναν μαζί γήπεδο και ο Ronaldo τους το χάλασε. «Για τον Jacob είναι πιο δύσκολο το να εκφραστεί και χρειάζεται περισσότερες ημέρες για να καταλάβει τι συνέβη. Με τον αυτισμό του είναι δύσκολο να επεξεργαστεί κάποια πράγματα. Ο τρόπος που προσπαθεί να το διαχειριστεί είναι τύπου, “Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο Ronaldo το έκανε αυτό, μου άρεσε στ’ αλήθεια πάρα πολύ ως παίκτης”. Δεν υποστηρίζει τη Γιουνάιτεντ αλλά ο Ρονάλντο είναι σταρ. Είναι ένας σπουδαίος παίκτης που τα παιδιά τον έχουν για είδωλο. Έχουμε δει το ποδοσφαιρικό του ταξίδι, είναι σπουδαίος παίκτης. Αλλά το βράδυ του Σαββάτου δεν κοιμήθηκε κανείς από τους δυο μας.

Τον ρώτησα άμα θέλει να αποδεχθεί την πρόσκληση και να πάει. Του είπα, “Θέλεις; Ο Ronaldo είπε ότι μπορούμε να πάμε στη Γιουνάιτεντ”. Μου είπε, “Όχι μαμά, δεν θέλω να τον ξαναδώ ποτέ”. Αναστατώθηκα γιατί ο Ronaldo ήταν ένας από τους λόγους που ήθελε να πάμε στο παιχνίδι».

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Kevin Spacey: Ζητά να απορριφθεί η αγωγή του Anthony Rapp για σεξουαλική παρενόχληση

Marina Ovsyannikova: Aνταποκρίτρια της γερμανικής Die Welt η Ρωσίδα δημοσιογράφος που είχε σηκώσει το πλακάτ για τον πόλεμο