Η Ιρίνα Σάικ μιλά ανοιχτά για τον λόγο που αισθανόταν ότι «γεννήθηκε σε λάθος σώμα».

Το 37χρονο μοντέλο μίλησε για την παιδική της ηλικία και τη σχέση της με τους γονείς της σε μια συνέντευξη στο Elle, που δημοσιεύτηκε στις 8 Νοεμβρίου. Αποκάλυψε πόσο αφοσιωμένη ήταν στην οικογένεια της στην ηλικία των 14 ετών, αφού ο πατέρας της απεβίωσε λόγω πνευμονίας, αναφέρει ο Independent.

«Ο πατέρας μου ήθελε πάντα να έχει γιο», είπε. «Μας αγαπούσε, αλλά όταν πέθανε, ένιωσα κάπως έτσι: «Πρέπει να φροντίσω την οικογένεια». Το μοντέλο θυμάται πως συχνά ένιωθε σαν αγόρι όταν ήταν παιδί, καθώς δεν της άρεσε να φοράει ρούχα που διατίθενται στο εμπόριο για κορίτσια. «Πάντα πίστευα ότι γεννήθηκα σε λάθος σώμα», είπε. «Μισούσα να είμαι κορίτσι. Θυμάμαι καυγάδες με τη μαμά μου- ήθελε να με ντύσει με κάτι λουλουδάτο. Εγώ ήθελα σκούρα χρώματα και κάτι σταθερό».

Στη συνέχεια, εξήγησε τα συναισθήματά της εκείνη την εποχή, προσθέτοντας: «Δεν ήταν ότι ήθελα να είμαι αγόρι, αλλά ένιωθα ότι..: Δεν ανήκω στο σώμα μου». Η Σάικ διευκρίνισε ότι ένιωθε το «εντελώς αντίθετο» από την αδελφή της, Τατιάνα Σαϊκινοβα, η οποία ως παιδί ασχολούνταν με τα μαλλιά και το μακιγιάζ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Σάικ  μοιράζεται τις ειλικρινείς σκέψεις της σχετικά με την εξωτερική της εμφάνιση και την επαγγελματική της σταδιοδρομία. Σε συνέντευξή της στο People το 2018, η Σάικ παραδέχτηκε ότι, παρόλο που έχει περπατήσει πολλές φορές στην πασαρέλα, δεν ταυτίζεται απαραίτητα με τον όρο «supermodel». Επίσης, μίλησε για την αίσθηση του στυλ της και για το γεγονός ότι αισθάνεται ότι διαφοροποιείται από τον τρόπο με τον οποίο ντύνονται τα μοντέλα.

«Δεν έχει καμία σημασία. Είμαι ένας απλός άνθρωπος», είπε. «Δεν ξυπνάω με μαλλιά, μακιγιάζ και ψηλά τακούνια. Μου αρέσει κυριολεκτικά να φοράω τα πιο άνετα ρούχα που έχω βάλει ποτέ και μερικές φορές όταν με βλέπει ο ατζέντης μου, λέει: «’Ιρίνα, δεν είναι σωστό αυτό». Και εγώ λέω: Εγώ αυτή είμαι».

Είπε ότι δεν λέει στον εαυτό της «Ω, Θεέ μου, είμαι τόσο τέλεια» όταν ξυπνάει κάθε μέρα, πριν συμπληρώσει ότι μερικές φορές κριτικάρει τον εαυτό της για την εμφάνισή της.