Σε μια αποκλειστική εκπομπή του «Independent Women’s Forum», μια μητέρα, η Jeanette Cooper, αποκάλυψε πώς έχασε την κηδεμονία της έφηβης κόρης της λόγω της φαινομενικής αδυναμίας της να δεχτεί ότι η κόρη της ήταν τρανς.

Η Cooper, η οποία ζει έξω από το Σικάγο, ισχυρίστηκε επίσης ότι ήταν ο σημαντικός ο ρόλος του πρώην συζύγου της που ριζοσπαστικοποίησε την κόρη της για να κάνει τη μετάβαση.

Η Μαρτίνα Ναβρατίλοβα, η οποία εκφράζει τακτικά την άποψή της για θέματα που αφορούν τρανς άτομα, αναδημοσίευσε την αρχική ιστορία νωρίτερα την Τρίτη (22 Αυγούστου), ενώ ισχυρίστηκε ότι πάρα πολλά παιδιά έχουν κάνει αλλαγές στην ταυτότητα φύλου τους.

Υποστήριξε επίσης ότι πολλοί υποστηρικτικοί γονείς στις ΗΠΑ υπέφεραν λόγω της πολιτικής σχετικά με το σεξ και την ιδεολογία του φύλου.

«Αυτό είναι μεγάλο λάθος… Οι τρανς από 0,02% του πληθυσμού, εκτινάχθηκαν αριθμητικά, βάσει στατιστικής. Κυριολεκτικά μιλάμε για χιλιάδες παιδιά που πιστεύουν ότι είναι τρανς… και τα απομακρύνουμε από τους υποστηρικτικούς γονείς-παράφρονες» έγραψε η Ναβρατίλοβα στο Twitter.

Η Μαρτίνα Ναβρατίλοβα είναι επίσης κατά των τρανς αθλητών που αγωνίζονται στα γυναικεία αθλήματα

Ενώ η Μαρτίνα Ναβρατίλοβα ασκεί τακτικά κριτική στον ακτιβισμό των τρανσέξουαλ στα social media της, έχει εκφράσει ακόμη πιο έντονες απόψεις σχετικά με τους τρανς αθλητές που συμμετέχουν σε γυναικείες διοργανώσεις.

Η Ναβρατίλοβα πιστεύει ότι η συμπερίληψη των αθλητών που γίνονται αποδεκτοί στα γυναικεία αθλήματα είναι ασέβεια προς τις βιολογικές γυναίκες.

Πριν από μια εβδομάδα, η Ναβρατίλοβα εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για την τρανς αρσιβαρίστρια Avi Silverberg που επιτράπηκε να σπάσει το ρεκόρ γυναικών στην άρση βαρών στην κατηγορία 84+ κιλών σε εθνικό τουρνουά στις ΗΠΑ.

«Συμβαίνει κυριολεκτικά παντού…» έγραψε η Αμερικανίδα στα social media της.

Διαφώνησε επίσης με τη σταρ του USWNT, Μέγκαν Ραπινόε, η οποία υποστηρίζει την ένταξη των τρανς αθλητών στον αθλητισμό.

«Αμάν…» έγραψε στο social της.

Ακόμη και η USTA, η οποία είναι υπεύθυνη για τη διοργάνωση του US Open, δεν μπόρεσε να ξεφύγει από την οργή της πρώην Νο. 1 του κόσμου, καθώς επέκρινε τη νέα τους πολιτική ένταξης των τρανς.

Η Μαρτίνα Ναβρατίλοβα έφτασε ακόμη και στο σημείο να επιμείνει ότι το γυναικείο τένις δεν ήταν για αποτυχημένους άνδρες αθλητές, λέγοντας:

«Έλα USTA… Το γυναικείο τένις δεν είναι για αποτυχημένους άνδρες αθλητές, ανεξαρτήτου ηλικίας. Αυτό δεν είναι σωστό και δεν είναι δίκαιο», έγραψε. «Θα επιτρεπόταν αυτό στο US Open αυτόν τον μήνα; Μόνο με ταυτότητα; Δεν νομίζω…».