Η Τζέιμι Λι Κέρτις είναι φανατική υποστηρίκτρια των δικαιώμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων και έχει μιλήσει και στο παρελθόν ανοιχτά για τη σχέση της με την κόρη της Ρούμπι, η οποία είναι τρανς και πρόσφατα παντρεύτηκε την αγαπημένη της.

Η ηθοποιός εμφανίστηκε στο Morning Joe του MSNBC με τον οικοδεσπότη Τζο Σκάρμπορο, και κατήγγειλε τη «δαιμονοποίηση» των τρανς ανθρώπων ως «απαίσια και τρομακτική».

«Αυτή η ζωή έχει να κάνει με την αγάπη. Γονιός σημαίνει αγάπη και εγώ αγαπώ τη Ρούμπι. Την αγαπώ. Οι άνθρωποι λένε ότι είμαι σπουδαία και για αυτό δέχομαι τις επιλογές της. Τι είναι αυτά όμως; Αυτή είναι η κόρη μου.

Αυτό το ανθρώπινο ον ήρθε σε εμένα και μου είπε “αυτή είμαι εγώ”. Η δουλειά μου είναι να πω “καλώς ήρθες σπίτι”. Θα αγωνιστώ για εκείνη και θα υπερασπιστώ τα δικαιώματά της και θα πάω κόντρα σε όποιον προσπαθήσει να κάνει το αντίθετο», είπε χαρακτηριστικά.

Η Ρούμπι, η οποία παντρεύτηκε τη σύντροφό της Κίνθια τον Μάιο του 2022, αποκάλυψε ότι είναι τρανς στη μητέρα και στον πατέρα της, το 2020. Η Κέρτις, έχει αποκτήσει τις δύο κόρες της, τη Ρούμπι και την Άννι, με τον 75χρονο σήμερα σύζυγό της Κρίστοφερ Γκεστ.

Η Κέρτις σε παλαιότερες δηλώσεις της είχε πει: «Αυτή η χώρα βασίστηκε στην ελευθερία. Μια θεμελιωδώς απλή ιδέα πως όλοι όσοι ζουν εδώ πρέπει να είναι ελεύθεροι να ονειρεύονται και να πετυχαίνουν ελεύθερα αυτό που θέλουν.

Τώρα οι πολιτικοί λένε ότι οι γονείς που παρέχουν θεραπεία επιβεβαίωσης φύλου στα παιδιά τους είναι εγκληματίες και αξίζουν φυλάκιση. Αυτοί οι νόμοι είναι μεροληπτικοί, άδικοι και αντιαμερικανικοί. Η ελευθερία της έκφρασης περιλαμβάνει την έκφραση φύλου.

Ως περήφανος γονιός της τρανς κόρης μου ορκίζομαι να χρησιμοποιήσω την ελευθερία του λόγου μου και το δικαίωμα ψήφου μου για να στηρίξω το παιδί μου και όλα τα παιδιά που προσπαθούν να ζήσουν ελεύθερα όπως είναι».