Το 2020 η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ  είχε κάνει αναρτήσεις που είχαν χαρακτηριστεί τρανσφοβικές , οι οποίες είχαν προκαλέσει πολλές αντιδράσεις. Στα χρόνια που πέρασαν, η συγγραφέας των βιβλίων του Χάρι Πότερ δεν άλλαξε στάση και μάλιστα επέστρεψε για να κάνει ακόμα μία -παρόμοιου τύπου- δήλωση. 

Πριν λίγες ημέρες, η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ ανέβασε στο προφίλ της μια φωτογραφία που έγραφε: «Επαναλάβετε μετά από εμάς: Οι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες». Και στη λεζάντα έγραφε: «Όχι».

Ένας από τους ακόλουθους της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ παρότρυνε τους ανθρώπους να ψηφίσουν το Εργατικό Κόμμα μετά τις αναφορές ότι θέλουν να καταστήσουν τις επιθέσεις κατά της ταυτότητας φύλου ποινικό αδίκημα που τιμωρείται με έως και δύο χρόνια πίσω από τα κάγκελα.

«Ευχαρίστως θα κάνω δύο χρόνια, αν η εναλλακτική λύση είναι ο εξαναγκασμένος λόγος και η αναγκαστική άρνηση της πραγματικότητας και της σημασίας του φύλου», απάντησε η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ και συνέχισε:

«Φέρτε τη δικαστική υπόθεση, λέω εγώ. Θα είναι πιο διασκεδαστικό από ό, τι έχω περάσει ποτέ σε κόκκινο χαλί».

Δεν σταμάτησε όμως εκεί. Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ συνέχισε με χιούμορ για τις πιθανές δουλειές που θα μπορούσε να κάνει όσο εκείνη θα είναι στη φυλακή. «Ελπίζω για τη βιβλιοθήκη, προφανώς, αλλά νομίζω ότι θα μπορούσα να τα καταφέρω καλά στις κουζίνες. Το πλυντήριο μπορεί να είναι πρόβλημα. Έχω την τάση να συρρικνώνω πράγματα/να τα κάνω ροζ κατά λάθος. Υποθέτω όμως ότι αυτό δεν θα είναι μεγάλο πρόβλημα αν είναι κυρίως μπουγάδες και σεντόνια».