Ο Πέδρο Πασκάλ ζει τώρα την πιο δοξασμένη περίοδο της καριέρας του, αποθεώνεται, έχει ανέβει γενικά επίπεδο και αποτελεί έναν από τους πιο αγαπημένους στο Χόλιγουντ τον τελευταίο χρόνο. Αν σκεφτεί κανείς ότι τέτοια απήχηση δεν είχε ούτε όταν έπαιξε για μια σεζόν στο Game of Thrones, καταλαβαίνει το πόσο μεγάλο είναι το impact.

Το να έχεις παίξει, έστω για μια σεζόν, στο GoT, δεν είναι λίγο πράγμα, ειδικά σε μια εποχή που ήταν το μοναδικό τηλεοπτικό πρόγραμμα που απασχολούσε τόσο. Ήταν στην 4η σεζόν της σειράς που ο Πέδρο Πασκάλ υποδύθηκε τον Όμπεριν Μαρτέλ και έφτασε στο τέλος της σεζόν να τα βάλει με τον Mountain για να πάρει τον θρόνο του Γουέστερος.

Και πάνω που πίστευε ότι τον έχει κερδίσει, εκεί που τον είχε ξαπλώσει στο έδαφος, αντί να του καρφώσει γρήγορα το δόρυ στο κεφάλι, καθόταν και έβγαζε μονόλογο. Ε, το Βουνό δεν ήθελε πολύ, άπλωσε τα χέρια του, τον έριξε κάτω, τον σήκωσε με τα τα δύο χέρια και πίεσε τα δάχτυλα του στα μάτια του Όμπεριν για να του κονιορτοποιήσει το κεφάλι.

Του «έβγαλαν τα μάτια» του Πέδρο Πασκάλ

Αυτός ο ρόλος ήταν breakout για τον Πέδρο Πασκάλ που το χαιρόταν αφάνταστα και φυσικά πάνω στον ενθουσιασμό και τη χαρά, «τυφλώνεσαι». Ο Πασκάλ βέβαια, πέραν του ότι στη σειρά του διέλυσε πρώτα τα μάτια το Βουνό, παραλίγο να τυφλωθεί και στην πραγματική ζωή.

Εκείνη την περίοδο, οι φανατικοί του Game of Thrones, όπου τον πετύχαιναν, του ζητούσαν να βγάλουν selfie, αλλά και να αναπαραστήσουν τη σκηνή του θανάτου του. Κι αυτός από τη χαρά του άφηνε αγνώστους να βάζουν τους αντίχειρες τους στα μάτια του. Τι πιο λογικό από το να αφήνεις άσχετους να σου πιάνουν τα μάτια…

Δεν ήθελε και πολύ ο Πασκάλ για να πάθει τη ζημιά. Όπως ανέφερε στο roundtable του Hollywood Reporter, έπαθε μόλυνση επειδή επέτρεπε αυτή την τακτική. Γνώμη μας είναι ότι όσο ενθουσιασμό και να έχεις, σε κάποια σημεία του σώματος και του προσώπου σου δεν αφήνεις να σε αγγίξουν.